Συνεργασία του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης
με το Westminster University

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης με την επιτυχή συμμετοχή του στο πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας, συνεχίζει και φέτος σε ένα από τα πιο δημοφιλή πανεπιστήμια του Λονδίνου, στο Westminster University, την εκπαιδευτική αυτή δραστηριότητα. Οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, ξεχωρίζουν κάθε χρόνο τόσο στα εισαγωγικά τεστ (entry tests που έχουν ως αποτέλεσμα την ένταξή τους σε υψηλού επιπέδου τμήματα), όσο και κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στις διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας καθώς και οι υψηλές απαιτήσεις αυτής, καθιστούν τόσο απαραίτητη όσο και αναγκαία την άρτια γνώση της αγγλικής γλώσσας. Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, αξιολογώντας αυτή την αναγκαιότητα, φέρνει σε επαφή τους μαθητές με την αγγλική κουλτούρα φροντίζοντας παράλληλα για την ψυχαγωγία τους. Στην ουσία το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν οι μαθητές μας το Βρετανικό εκπαιδευτικό σύστημα και να αποκτήσουν διαπολιτισμικές εμπειρίες και ένα υψηλό επίπεδο γνώσης.

Το Westminster University είναι ένα από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα καθηγητών στη χώρα και αποτελείται από τέσσερα επιμέρους κολλέγια.

Πρόκειται για ένα καταπράσινο προάστιο στο νοτιοδυτικό Λονδίνο, ιδανικά τοποθετημένο στις πολύ γνωστές περιοχές Richmond Park, Κew Gardens & Wimbledon Common. Περιλαμβάνει μια σύγχρονη Πανεπιστημιούπολη με μοντέρνα κτίρια και αίθουσες διδασκαλίας, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες, εστιατόρια, αθλητικούς χώρους με γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου, κλειστά και ανοιχτά γυμναστήρια. Όλες οι εγκαταστάσεις περιβάλλονται από πράσινο δημιουργώντας έτσι ένα ευχάριστο κλίμα.

Το πρόγραμμα διδασκαλίας περιλαμβάνει τετράωρα πρωινά μαθήματα για όλα τα επίπεδα, από άγγλους ειδικευμένους καθηγητές πανεπιστημίου.

Μετά τη λήξη των μαθημάτων παρέχεται πανεπιστημιακή βεβαίωση παρακολούθησης σε όσους μαθητές και μαθήτριες φοιτούν για πρώτη φορά, ενώ για όσους έχουν συμμετάσχει σε παλαιότερα προγράμματα, δίνεται πιστοποίηση αντίστοιχη με το επίπεδο σπουδών τους.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, πρωτοπόρο στα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα, στο πλαίσιο συνεργασίας του με Βρετανικά Πανεπιστήμια μπορεί να διασφαλίσει ακόμη όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για τις πανεπιστημιακές ή μεταπτυχιακές σπουδές των ενδιαφερομένων.