Ιστορία - Χαρακτήρας

Η Χορωδία δημιουργήθηκε με τη σημερινή της μορφή το έτος 2010 διαδεχόμενη προηγούμενα μουσικά σχήματα και διακρίθηκε πολύ νωρίς για το ιδιαίτερό της χρώμα, τον προσωπικό της χαρακτήρα και για την πλούσια καλλιτεχνική της δράση. Η Χορωδία αποτελείται από 70 περίπου μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου (Β’ Γυμνασίου έως Β’ Λυκείου).

Στόχοι

Οι στόχοι της Χορωδίας δεν είναι μόνο καλλιτεχνικοί αλλά πρωτίστως παιδαγωγικοί με κοινωνιολογικές προεκτάσεις. Η ένταξη σε μια τέτοια κοινωνική ομάδα, η υπέρβαση της ατομικότητας και η συνείδηση του «εμείς» που αποκτούν οι έφηβοι μαθητές, καθιστούν τη Χορωδία τον καταλληλότερο φορέα κοινωνικοποίησής τους. Για τον λόγο αυτό η συμμετοχή στη Χορωδία βιώνεται από τα μέλη της ως ιδιαίτερο κοινωνικό γεγονός που αξίζει την αγάπη και την υποστήριξη τους.

Ρεπερτόριο

Το ρεπερτόριο της Χορωδίας δεν περιορίζεται μόνο σε παραδοσιακά τραγούδια ή βυζαντινούς ύμνους αλλά επεκτείνεται και σε άλλα μουσικά είδη, όπως έντεχνα ελληνικά και ξενόγλωσσα τραγούδια απ’ όλο τον κόσμο.

Συνεργασία με το «Μουσικό Εργαστήρι»

Από το 2012 συνεργάζεται με το Μουσικό Εργαστήρι του Κολλεγίου και τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Γιώργο Ξανθόπουλο (Μουσικός) συμμετέχοντας από κοινού σε εκπαιδευτικές, μουσικές και κοινωνικές δραστηριότητες.

Υπ. Καθηγητής: Στέφανος Λιόλιος (Θεολόγος)