Υπ. Καθηγητές: Κ.Παρασκευόπουλος, Ι.Λιαρής

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας που προκρίθηκαν στη 2η Φάση του 26ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής. Να σημειωθεί ότι οι παρακάτω μαθητές μας προκρίθηκαν στη 2η Φάση του Διαγωνισμού με την απόλυτη βαθμολογία 100%.
| Αποτελέσματα Δοκιμαστικών Σεναρίων | |||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Όνομα | Βαθμός | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | ||
| ΗΛΙΑΣ ΣΙΝΙΟΣΟΓΛΟΥ | 100% | Grade: | OK | OK | OK | OK | OK | OK | OK | OK | OK | OK | |
| Time: | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.004 | 0 | 0.004 | 0.016 | 0.016 | |||
| ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΣΑΜΗΣ | 100% | Grade: | OK | OK | OK | OK | OK | OK | OK | OK | OK | OK | |
| Time: | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0.028 | 0.016 | 0.048 | |||
Λίγα λόγια για τον Διαγωνισμό
Ο Πανελλήνιος (Μαθητικός) Διαγωνισμός Πληροφορικής (ΠΔΠ), διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ). Ο ΠΔΠ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού (Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.) και αποτελεί το Εθνικό σκέλος της Διεθνούς Ολυμπιάδας Πληροφορικής που διεξάγεται κατ’ έτος υπό την αιγίδα της UNESCO. Η διεξαγωγή του γίνεται με τη συνεργασία τμημάτων Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών, Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ελληνικών Πανεπιστημίων και τμημάτων Πληροφορικής & Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ΤΕΙ.
Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Πληροφορικής αποσκοπεί κυρίως στην καλλιέργεια της Πληροφορικής παιδείας των μαθητών. Επιπλέον του παραπάνω γενικού σκοπού, ο ΠΔΠ αποσκοπεί στην:
– Ενίσχυση της ιδέας της Πληροφορικής και των συνδεδεμένων με αυτήν τεχνολογιών στους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
– Παροχή δυνατότητας στους μαθητές, που έλκονται από την Πληροφορική, να γνωρίσουν γνωστικά αντικείμενα και τεχνικές του αντιστοίχου επιστημονικού πεδίου, που δεν παρέχονται από τα υφιστάμενα αναλυτικά προγράμματα.
– Παροχή δυνατότητας στους μαθητές, που έλκονται από την Πληροφορική, να εκτιμήσουν τις δυνατότητες τους στην επίλυση αλγοριθμικών προβλημάτων και να διακριθούν.
– Επιλογή των μαθητών που θα συμμετάσχουν στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής, στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής και σε κάθε άλλο πιθανό διεθνή διαγωνισμό Πληροφορικής.
– Προώθηση της επικοινωνίας και της ευγενούς άμιλλας μεταξύ αυτών των μαθητών, παρέχοντάς τους την ευκαιρία να επικοινωνούν μεταξύ τους αλλά και να ανταλλάσουν εμπειρίες και γνωριμίες με νέους άλλων χωρών με τα ίδια ενδιαφέροντα.
– Προώθηση, των Νέων Τεχνολογιών μεταξύ των νέων, ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να συμβάλουν θετικά στη διαμόρφωση της Ελληνικής Κοινωνίας του αύριο.
Η Αφίσα του Διαγωνισμού

Το Πρόβλημα της Α Φάσης
