STEM & Ρομποτική, Εκδρομές-Επισκέψεις

Επίσκεψη της Α’ Γυμνασίου στην έκθεση συλλεκτικών υπολογιστών Retrosystem 2014

Υπ. Καθηγητές: Ι.Λιαρής, Κ.Παρασκευόπουλος

Οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν την έκθεση συλλεκτικών υπολογιστών Retrosystem 2014 στις εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης – Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 στο Μέγαρο Μακρίδη στο Ποσειδώνιο.

Στην έκθεση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε συλλεκτικούς υπολογιστές της δεκαετίας του ’70 και του ’80 και να δουν από κοντά μηχανήματα της δεκαετίας του 1990. Σκοπός αυτής της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση των μαθητών για την ιστορία της πληροφορίας, της Πληροφορικής, όπως και η πληροφόρηση τους για την εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών από τον πρώτο προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή μέχρι σήμερα στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής της Α’ Γυμνασίου και ειδικότερα της διδακτικής ενότητας «Η Ιστορία της Πληροφορίας και της Πληροφορικής».

Είναι αξιοσημείωτο, ότι η έκθεση έχει εμπλουτιστεί με περισσότερους από 38 παλιούς υπολογιστές μετά από δωρεά συλλεκτών. Οι πιο σπάνιοι από αυτούς είναι οι Apple II Plus (1977-1979), Acorn BBC ModelB (1981), Daewoo CETE CMSX (1983). Επίσης στην έκθεση φιλοξενούνται και κονσόλες παιχνιδιών, με σπανιότερες τις Sanwa 9015 (1978), Unimex Mark IX (1979), Sega Master System (1985) και SNES (1990).

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν στην έκθεση από τον υπεύθυνο διοργανωτή της κ. Σταύρο Σεκερτζή.


“>

” />