Ανακοινώσεις

Πρόγραμμα Μαθημάτων Εξ’ Αποστάσεως Διδασκαλίας

hellenic college thessaloniki logo

Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές,

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας κατά του κορωνοϊού (covid-19) ισχύει απαγόρευση της λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών της χώρας έως και τις 10 Απριλίου 2020, για προληπτικούς λόγους.

Από την πρώτη στιγμή διακοπής των μαθημάτων και σε συνέχεια του σχολικού έτους, η υποστήριξη της διδασκαλίας για όλες τις τάξεις των εκπαιδευτηρίων μας πραγματοποιείται από την πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης e – collegio.

Σας ενημερώνουμε επιπλέον ότι από τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 θα ξεκινήσουν μαθήματα εξ’ αποστάσεως σύγχρονης διδασκαλίας για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου των εκπαιδευτηρίων μας. Οι μαθητές και μαθήτριες καλούνται να συμμετέχουν στα μαθήματα τηρώντας το πρόγραμμα που παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα. Τα μαθήματα αυτά θα διαρκέσουν οπωσδήποτε μέχρι τις 10 Απριλίου 2020 και θα παραταθούν εφόσον – και για όσο διάστημα – αποφασίσει σχετικά του Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί, στο πλαίσιο των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας, θα λειτουργήσει παράλληλα με την πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης του σχολείου μας e- collegio και αποτελεί μια προσπάθεια για πιο στενή συνεργασία των μαθητών με τους καθηγητές τους, για την επίλυση αποριών και επαναλήψεις.

Η υποστήριξη της διδασκαλίας για τις υπόλοιπες τάξεις των εκπαιδευτηρίων μας συνεχίζεται προς το παρόν μέσα από την πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης e-collegio.

Με εκτίμηση,
Η Διεύθυνση

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Γ’ Λυκείου (pdf)

Εικονικές τάξεις καθηγητών (σύνδεσμοι) (pdf)

 

Είναι επιβεβλημένο, οι μαθητές πριν να συνδεθούν στις εικονικές τάξεις των μαθημάτων, να διαβάσουν πρώτα τον οδηγό μαθητή για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση:

Οδηγός(pdf)

Επίσης είναι πολύ σημαντικό, οι μαθητές να δηλώνουν τα πραγματικά τους στοιχεία (Όνομα και Επίθετο) και όχι ψευδώνυμα κατά τη δημιουργία λογαριασμού στην πλατφόρμα Webex, ώστε να μπορεί να γίνεται η απαραίτητη ταυτοποίησή τους από τους καθηγητές πριν την είσοδό τους στις εικονικές τάξεις.
Σε περίπτωση που η ταυτοποίηση των στοιχείων τους δεν είναι εφικτή δεν θα τους επιτρέπεται η παρακολούθηση του μαθήματος.


Σχετικά Άρθρα