Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Παρουσίαση της σχολικής δράσης "Δημιουργία e-portfolio" στο πολιτιστικό κέντρο Θέρμης

Δημιουργία e-portfolio(ατομικός φάκελος μαθητή με τη χρήση νέων τεχνολογιών) και συσχέτισή του με τις έννοιες της αυτοαντίληψης και της αυτοεκτίμησης.

Υπ. Καθηγητής: Θ.Πετρόπουλος

 

 

<?php echo $row[” />

 

Το θέμα που επέλεξε η εθελοντική ομάδα συνδέεται τόσο με τον τομέα της συμβουλευτικής και του προσανατολισμού όσο και με τον τομέα της πληροφορικής. Το e-portfolio είναι ο ατομικός φάκελος του μαθητή που αποθηκεύεται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Ο μαθητής μέσα από την καταγραφή των προσωπικών του στοιχείων και δεξιοτήτων έρχεται σε επαφή με τις έννοιες της αυτοαντίληψης και της αυτοεκτίμησης, θεμελιώδεις έννοιες της συμβουλευτικής και του προσανατολισμού. Η όλη διαδικασία θα τον βοηθήσει στη δημιουργία πλάνων εκπαιδευτικών και σχεδίων και θα γίνει αντιληπτό πως τίποτε δε μένει στάσιμο και αμετάβλητο αλλά υπόκειται στην έννοια της εξέλιξης και της αλλαγής. Ο μαθητής κάνει χρήση των νέων τεχνολογιών, μια και στον υπολογιστή μπορούν να αποθηκευτούν φωτογραφίες, βίντεο, κείμενα , αρχεία μέσω σκάνερ και κάθε λογής έγγραφα.

Η εργασία παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης μετά από πρόσκληση του ΚΕΣΥΠ Θέρμης και του 2ου γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από αντιπροσωπεία μαθητών και του υπεύθυνου καθηγητή

Αριθμός μαθητών που συμμετείχαν στο project: 16

Μαθητές που παρουσίασαν το project και απάντησαν σε ερωτήσεις: Χαζάκη Ραφαέλα, Δοδοπούλου Νεφέλη, Γκέσιου Ειρήνη

Μαθητές που βοήθησαν στην παρουσίαση: Σαμαράς Δημήτριος, Αποστολίδης Κωνσταντίνος.

 

Παρουσίαση της σχολικής δράσης "Δημιουργία e-portfolio" στο πολιτιστικό κέντρο Θέρμης