Βιολογία, Ημερίδες

Ημερίδα DNA στο Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ.

Υπ. Καθηγητής: Κ.Παντελιδάκης

Ημερίδα Βιολογίας

Το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων διοργάνωσαν για τέταρτη συνεχή χρονιά σειρά εκδηλώσεων με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό της Ημέρας DNA (DNA day). Ως Ημέρα DNA έχει οριστεί παγκοσμίως η 25η Απριλίου, επέτειος για τον εορτασμό της ανακάλυψης της διπλής έλικας του DNA (1953) και της ολοκλήρωσης της χαρτογράφησης του γονιδιώματος του ανθρώπου (2003).

Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ανάδειξη και επικαιροποίηση των επιτευγμάτων της Γενετικής και της Βιολογίας στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και η σύνδεση, η συνεργασία και η διάδραση των πανεπιστημίων με την Β/θμια εκπαίδευση.

Στις εκδηλώσεις αυτές επιλέχθηκαν και συμμετείχαν οι μαθητές της Β’ τάξης του Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου: Χρήστος Βασιλείου, Πέτρος Γραμμένος, Δάφνη Δοδοπούλου, Κώστας Μόσιαλός, Δήμητρα Σαββίδου και Ελίνα Σταυρίδου.

Οι μαθητές συμμετείχαν στις εκδηλώσεις που έγιναν την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014 και που περιελάμβαναν τις εξής θεματικές ενότητες:

  • Ταυτοποίηση DNA και πολυμορφισμός
  • DNA και περιβάλλον“>

” />


Ημερίδα DNA στο Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ.Ημερίδα DNA στο Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ.Ημερίδα DNA στο Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ.Ημερίδα DNA στο Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ.Ημερίδα DNA στο Τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ.