Εκδρομές-Επισκέψεις, Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός

Επίσκεψη της Γ’ Γυμνασίου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στη Γαλακτοβιομηχανία Δέλτα

Υπ. Καθηγήτρια: Α.Σταθοπούλου

” />

Στο πλαίσιο του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Γαλακτοβιομηχανία Δέλτα στη βιομηχανική περιοχή Σίνδου Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές της Τρίτης Γυμνασίου συγκεντρώθηκαν αρχικά στην αίθουσα υποδοχής όπου ενημερώθηκαν πώς λειτουργεί μία βιομηχανική μονάδα γάλακτος, τι προϊόντα παράγει (γάλα, γιαούρτι, τυρί, τσάι, κακάο, προϊόντα επιδορπίου, παιδικές και βρεφικές τροφές), ποια πολιτική ακολουθεί σε σχέση με το περιβάλλον και την προστασία του και πώς εξασφαλίζει την ποιότητα και την υψηλή διατροφική αξία στα προϊόντα που παράγει.

Στη συνέχεια οι μαθητές περιηγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκαν για όλη τη γραμμή παραγωγής (η ενημέρωση ξεκίνησε από το χώρο όπου ξεφορτώνουν το γάλα οι παραγωγοί και ολοκληρώθηκε στο χώρο όπου γίνεται η τελική συσκευασία και ο τελικός έλεγχος του προϊόντος και η φόρτωσή του στα φορτηγά-ψυγεία, προκειμένου να διατεθεί στην αγορά της πόλης).

Καθόλη τη διάρκεια της ξενάγησης οι μαθητές παρακολουθούσαν με μεγάλο ενδιαφέρον και έθεταν πολύ ουσιαστικά ερωτήματα που αφορούσαν τη λειτουργία του εργοστασίου, τις αρμοδιότητες και ευθύνες των εργαζομένων, καθώς και τις συνθήκες εργασίας.

Την επίσκεψη στο εργοστάσιο οργάνωσε η καθηγήτρια γερμανικής φιλολογίας κ. Αντριάνα Σταθοπούλου, ενώ συνοδοί καθηγητές ήταν οι φιλόλογοι Δάμιαλης Γρηγόρης και Πετρόπουλος Θεόδωρος.

Επίσκεψη της Γ’ Γυμνασίου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στη Γαλακτοβιομηχανία Δέλτα