Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής

Η ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής του Ελληνικού Κολλεγίου αποτελείται από ταλαντούχους μαθητές του σχολείου που παίζουν κάποιο παραδοσιακό μουσικό όργανο και συνοδεύεται από μικρό φωνητικό σύνολο. Σκοπός της είναι να φέρει του μαθητές κοντά στον πλούτο της μουσικής μας παράδοσης και κουλτούρας και να τους διδάξει τα μουσικά της ιδιώματα. Έχει καταφέρει να διακριθεί με δεύτερα και τρίτα βραβεία πέντε φορές σε περιφερειακούς σχολικούς διαγωνισμούς και έχει δώσει μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το 2003 συμμετείχε σε μουσικό φεστιβάλ στο Σάλτσμουργκ της Αυστρίας ενώ το 2004 συμμετείχε μαζί με την ομάδα παραδοσιακών χορών στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής φλόγας στην Ρώμη.

Υπεύθυνος καθηγητής είναι ο καθηγητής Μουσικής του Γυμνασίου-Λυκείου κ. Παναγιώτης Μιχαηλίδης.

Στις 28 Ιουνίου 2004 η ομάδα παραδοσιακής μουσικής και χορού έδωσε μια πολύ ξεχωριστή συναυλία στην Ρώμη, κατά την διάρκεια της Τελετής Διέλευσης της Ολυμπιακής φλόγας. Προσκεκλημένη από την ελληνική πρεσβεία της Ρώμης η ομάδα παρουσίασε ένα πλούσιο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής παρουσία εκπροσώπων των τοπικών και των πολιτικών αρχών της Ιταλίας και της Ελλάδας. Ο ενθουσιασμός τόσο του κοινού όσο και των μελών της ομάδας του Ελληνικού Κολλεγίου ήταν μεγάλος. Οι μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου μετάγγισαν με ζωντάνια το ελληνικό πνεύμα στο Ιταλικό κοινό και έγιναν καλλιτεχνικοί πρεσβευτές της χώρας μας στην λαμπρή αυτή τελετή.