Αγγλικά - Γαλλικά - Γερμανικά

Η εκμάθηση ξένων γλωσσών ξεκινά στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης από τις τάξεις του Νηπιαγωγείου και συνεχίζεται μέχρι και τις τελευταίες τάξεις του Λυκείου. Στο πλαίσιο αυτό, οι μαθητές του Δημοτικού, ακολουθώντας ένα εντατικό και συστηματικό πρόγραμμα εκμάθησης σε συνεργασία πάντα με καταρτισμένους καθηγητές και καθηγήτριες ξένων γλωσσών και σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες εξοπλισμένες με διαδραστικούς πίνακες είναι ικανοί να διεκδικήσουν με αξιώσεις τους πρώτους τίτλους γλωσσομάθειας στην αγγλική αλλά και στην γερμανική και γαλλική γλώσσα. Άλλωστε τα αποτελέσματα των εξετάσεων πιστοποιούν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την επιτυχημένη προετοιμασία των μαθητών μας.

Αγγλικά

Η αγγλική γλώσσα διδάσκεται καθημερινά σε όλες τις τάξεις του Δημοτικού. Οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης εξοικειώνονται με την αγγλική γλώσσα, εξασκούνται στην προφορική έκφραση και μεταβαίνουν συστηματικά από τον ακουστικό στον γραπτό λόγο. Ασχολούνται με την δραματοποίηση και ανεβάζουν θεατρικά στην αγγλική γλώσσα.

Στην Γ’ και Δ’ δημοτικού προετοιμάζονται για την απόκτηση των πτυχίων Starters & Movers του Πανεπιστημίου Cambridge ενώ στην Ε’ και Στ’ των πτυχίων Flyers, KET & PET.

Γερμανικά - Γαλλικά

Διδάσκονται σαν δεύτερη ξένη γλώσσα εκτός ωρολογίου προγράμματος, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, από την Γ’ δημοτικού και κατόπιν επιλογής του μαθητή. Οι μαθητές προετοιμάζονται για τα αντίστοιχα πτυχία.

Τμήματα Bilingual

Επιπλέον λειτουργούν τμήματα Bilingual που διδάσκουν καθηγήτριες με μητρική γλώσσα τα αγγλικά και μπορούν να παρακολουθήσουν μαθητές που τα πάνε εξαιρετικά καλά στα αγγλικά και τους δίνεται η δυνατότητα να βελτιωθούν προφορικά και να ερευνήσουν άλλους πολιτισμούς. (Βρετανία-Αμερική).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Αγγλική και Αμερικάνικη λογοτεχνία
  • Θέατρο
  • Χειροτεχνία
  • Εργασίες