Μέσα σε έναν καταπράσινο κήπο με θέα τον θερμαϊκό κόλπο είναι κτισμένες οι εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης. Τρεις όροφοι με:

  • ηλιόλουστες αίθουσες διδασκαλίας
  • σύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής
  • κλειστό κλιματιζόμενο γήπεδο μπάσκετ
  • ανοιχτά γήπεδα βόλεϊ, μπάσκετ και ποδοσφαίρου
  • εργαστήριο καλλιτεχνικών
  • αίθουσα μουσικής
  • κλειστές αίθουσες χορού, μπαλέτου ενικής γυμναστικής με όργανα
  • βιβλιοθήκη
  • αίθουσα πολλαπλών χρήσεων

αποτελούν τον βασικό εξοπλισμό των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων που στεγάζουν το Δημοτικό του Ελληνικού Κολλεγίου από το 1988.

ΑΙΘΟΥΣΕΣ & ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Το εργαστήριο Πληροφορικής διαθέτει σύγχρονους υπολογιστές, ένα για κάθε μαθητή και η αίθουσα των Καλλιτεχνικών έχει το εποπτικό υλικό για κάθε είδους τεχνοτροπία (χαρτί, χαλκό, βιτρό, ξύλο κτλ). Η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων διαθέτει συστηματα βιντεοπροβολής για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που συμπληρώνουν των εκπαίδευση των μαθητών.

Οι αίθουσες των Ειδικών Μαθημάτων βρίσκονται στη δυτική πλευρά του κάθε ορόφου. Η αίθουσα της Ρυθμικής Γυμναστικής είναι στρωμένη με σανίδι παρκέ και οι τοίχοι επενδυμένοι με καθρέπτες, η αίθουσα της Ενόργανης Γυμναστικής, έχει τάπητα καουτσούκ, πολύζυγα και όργανα γυμναστικής. Οι Αίθουσες της Μουσικής έχουν πιάνο, μεταλλόφωνο για κάθε μαθητή, κρουστά όργανα, αρμόνιο και φλογέρα, ενώ στους τοίχους υπάρχουν φωτογραφίες από όλα τα μουσικά όργανα και τους συνθέτες της κλασσικής εποχής.

Οι μαθητές είναι χωρισμένοι σε ολιγομελή τμήματα, σε αίθουσες φωτεινές και διακοσμημένες με γούστο και σεβασμό στα ενδιαφέροντα του μικρού μαθητή. Το εκπαιδευτικό προσωπικό επιλεγμένο με πολλή προσοχή και καταρτισμένο στα ειδικά προγράμματα διδασκαλίας που εφαρμόζονται στο Ελληνικό Κολλέγιο παίζει τον πρωταρχικό ρόλο της παροχής γνώσεις και παιδείας στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Έτσι ο αρμονικός συνδυασμός ενός άρτια εξοπλισμένου σχολικού περιβάλλοντος και ενός ειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού αποτελεί εγγύηση για την παροχή άριστης παιδείας.

ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ RETSOS DOME

Στη νότια πλευρά των εγκαταστάσεων είναι κτισμένο το κλειστό Γυμναστήριο Μπάσκετ με δάπεδο από σανίδι παρκέ, ταμπλό σκορ, μεγάλες κερκίδες, αποδυτήρια, λουτρά και ιατρείο. Μόνο εάν το επισκεφθεί κανείς, θα πεισθεί ότι είναι ένα από τα καλύτερα κλειστά γυμναστήρια της Ελλάδας. Κάτω από το γήπεδο υπάρχουν επιπλέον αίθουσες γυμναστικής. Στο κλειστό γυμναστήριο προπονούνται οι ομάδες μπάσκετ και σε τακτά διαστήματα διεξάγονται αγώνες ανάμεσα στις ομάδες του σχολείου καθώς και διασχολικοί αγώνες.

Στο κλειστό γυμναστήριο προπονούνται και οι αθλητικές ομάδες Γυμνασίου – Λυκείου. Οι προπονήσεις γίνονται από επαγγελματίες καλαθοσφαιριστές σε εβδομαδιαία βάση. Στο κλειστό Γυμναστήριο Retsos Dome, προπονούνται και οι ομάδες των αποφοίτων του Ελληνικού Κολλεγίου, οι οποίες λαμβάνουν μέρος σε πρωταθλήματα καλαθοσφαίρισης με άλλες ομάδες.