Στο πλαίσιο του 16ου Μαθητικού Συνεδρίου Πληροφορικής, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ, παρουσιάστηκαν από μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης δύο εξαιρετικές εργασίες που ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία τους.
Η πρώτη εργασία, με τίτλο «Περιπέτειες στη Θεσσαλονίκη», αποτέλεσε έναν εντυπωσιακό συνδυασμό ψηφιακού παιχνιδιού τύπου πλατφόρμας και εκπαιδευτικού περιεχομένου. Δημιουργία των μαθητών της Γ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή πληροφορικής Κ. Παρασκευόπουλου, το παιχνίδι αυτό αναδεικνύει την ιστορία της Θεσσαλονίκης με μια συναρπαστική προσέγγιση. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την πόλη, να λύσουν γρίφους και να ανακαλύψουν μοναδικά μνημεία και γεγονότα από το παρελθόν της. Με γραφικά υψηλής ποιότητας και ενδιαφέροντες μηχανισμούς παιχνιδιού, η εργασία αυτή απέσπασε τις εντυπώσεις και κέρδισε τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις του κοινού. Την παρουσίαση του ψηφιακού παιχνιδιού στο κοινό έκαναν οι μαθητές: Ορφέας Καραπαύλος, Ευαγγελία Σαβοργιαννάκη, Σοφία Ποτλογκ, Θεανώ Καραγίαννη και Παρασκευή Δημητριάδου.
Η δεύτερη εργασία, με τίτλο «A Hidden Hero Unesco», ανέδειξε τον μαθητή Νικόλα Τσιρώνη της Β Λυκείου ως έναν πραγματικό δημιουργό. Με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα, το μουσικό βίντεο που δημιούργησε συνδύασε τη δύναμη της μουσικής με την ανθρώπινη ευαισθησία. Αυτό όμως που έκανε αυτή την παρουσίαση ακόμη πιο εντυπωσιακή ήταν η χρήση τεχνητής νοημοσύνης στη δημιουργία του βίντεο.
Και οι δύο εργασίες αποδεικνύουν το πάθος και τη δεξιότητα των μαθητών του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στον τομέα της πληροφορικής και της τεχνολογίας.
Υπεύθυνος Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παρασκευόπουλος
Το παιχνίδι μπορείτε να το βρείτε στο αποθετήριο εργασιών του Scratch στη διεύθυνση:
https://scratch.mit.edu/projects/992516133
Μπορείτε να δείτε ένα σύντομο βίντεο παρουσίασης του παιχνιδιού στη διεύθυνση:
Το βίντεο «A Hidden Hero Unesco» μπορείτε να το δείτε εδώ: