Γυμνάσιο - Λύκειο, Διαγωνισμοί-Βραβεύσεις, Επιτυχίες

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΣΧΟΛΕΙΟ – ΠΡΕΣΒΗΣ» ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

hellenic college logo

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης για μια ακόμη χρονιά ανακηρύχθηκε «Σχολείο – Πρέσβης» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά από την επιτυχή συμμετοχή του στο ομώνυμο πρόγραμμα, που υλοποιείται από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Δ/νσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και

Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων. Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021 έγινε η βράβευση των μαθητών του σχολείου μας από τον κ. Χάρη Κούντουρο, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και τη στήριξή του κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι μαθητές του σχολείου μας, με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, επιχείρησαν – μέσω της δημιουργίας ενός διαδραστικού παιχνιδιού γνώσεων για το ΕΚ και της διοργάνωσης διαδικτυακής Προσομοίωσης Ολομέλειας Συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου – τη γνωριμία με το ΕΚ και τον τρόπο λειτουργίας του. Επιπλέον, συνειδητοποίησαν τη σημαντική συμβολή της ΕΕ σε πολλές πτυχές της καθημερινότητάς μας μέσω σειράς συνεντεύξεων προσώπων που εργάζονται στην ΕΕ, διενέργειας έρευνας για την υγεία και έρευνας/ερωτηματολογίου για την ΕΕ και μέσω της εκπόνησης ενός ψηφιακού εντύπου για την ΕΕ στην καθημερινή μας ζωή.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και την υποστήριξη στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Δημήτρη Παπαδημούλη και τις ευρωβουλευτές κα. Εύα Καϊλή, κα. Ελισσάβετ Βόζεμπεργκ – Βρυωνίδη και κα. Μαρία Σπυράκη, την κα Αικατερίνη Θεοφιλοπούλου από το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, την κα Ρόζυ Βουδούρη, Δημοσιογράφο, Υπεύθυνη Τύπου του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP) και πρώην Διευθύντρια της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC, την κα Δέσποινα Παπαδάκη, Γενική Γραμματέα του Ινστιτούτου Έρευνας και Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων (I.R.T.E.A), την κα Χρύσα Αντωνίου, Επικεφαλής του Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης και τον κ. Στέφανο Κατσούλη, Επιστημονικό Συντονιστή Έργου  Jean Monnet “Strategies and Policies on Youth in the EU”.

Συγχαρητήρια στους μαθητές – πρέσβεις και σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές του προγράμματος!!!

 

Υπεύθυνοι καθηγητές: Κοντογώγου Βασιλική, Αλέκογλου Ιωάννης

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων: Κόντου – Φουντά Ιωάννα