Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

Χριστουγεννιάτικες δράσεις της μπάντας και χορωδίας του γυμνασίου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

Στο πλαίσιο του πνεύματος αλληλεγγύης των Χριστουγέννων, το σχολείο μας πραγματοποίησε μια σειρά δράσεων προσφοράς σε παιδιά που το έχουν ανάγκη.

Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου τα μέλη της μπάντας ήρθαν σε μια πρώτη επαφή με τα παιδιά του ειδικού σχολείου. Διεδρασαν και ενεπλάκησαν σε πλήθος δημιουργικών και εποικοδομητικών δραστηριοτήτων, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια αλληλοσεβασμού και αγάπης για τον συνάνθρωπο.

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου έλαβε χώρα η δεύτερη, επίσημη επίσκεψη της μπάντας και της χορωδίας του Γυμνασίου στο ειδικό σχολείο. Πραγματοποιήθηκε συναυλία σε συνεργασία με τα παιδιά του ειδικού Γυμνασίου  όπου ερμηνεύτηκαν παραδοσιακά κάλαντααπό όλη την Ελλάδα, γεμίζοντας με μουσικές τις μαγικές αυτές μέρες.

Την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου τα μέλη της μπάντας και της χορωδίας του Γυμνασίου επισκεφτήκαν την ΕΛΕΠΑΠ, δωρίζοντας παιχνίδια και ψυχαγωγώντας τα παιδιά εκεί με χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Μέσα από αυτές τις δράσεις οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας επωφελήθηκαν πολύπλευρα, καθώς προσέφεραν βοήθεια και χαμόγελα σε όσους το χρειάζονται!

Υπεύθυνος καθηγητής και μαέστρος της μπάντας και της χορωδίας του Γυμνασίου: κος Τάσιου Οδυσσέας