Γυμνάσιο - Λύκειο, Εκδηλώσεις, Τα Νέα μας

Τελετή Αποφοίτησης 2023 της Γ’ τάξης του Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

#HCoT #classof2023 🎓

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2023, το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε την Τελετή Αποφοίτησης των μαθητών της Γ’ τάξης του Λυκείου.

Μέσα σε ένα κλίμα χαράς και συγκίνησης, οι απόφοιτοι ευχαρίστησαν τους γονείς και το σχολείο τους για τα πολύτιμα εφόδια, που τους προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια.

Δρώμενα μουσικοχορευτικά και θεατρικά όπως και παρουσίαση των δράσεων και διακρίσεων που επιτεύχθηκαν σε γνωστικό, αθλητικό και πολιτιστικό επίπεδο, κέρδισαν το θερμό χειροκρότημα και τον θαυμασμό των προσκεκλημένων μας.

Η τελετή αποφοίτησης ξεκίνησε με την Κα Έμυ Φουντά να αποδίδει χαιρετισμό προς όλους τους παρευρισκόμενους χρησιμοποιώντας λόγια καρδιάς τα οποία εκπροσωπούσαν την οικογένεια Φουντά και τις γενικότερες αρχές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια, απέδωσε χαιρετισμό προς όλους, ο Κος Αθανάσιος Μποζίνης απόφοιτος του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, Κυβερνο – Βιο – Διεθνολόγος – Οικονομολόγος και Επίκουρος Καθηγητής με γνωστικό αντικείμενο «Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και Νέες Τεχνολογίες – Βιοασφάλεια» στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Διετέλεσε Επισκέπτης Ερευνητικός Εταίρος στο κέντρο για την «Τεχνολογία και τις Παγκόσμιες Σχέσεις», του τμήματος «Πολιτικών και Διεθνών Σχέσεων» του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης – University of Oxford, διεξάγοντας έρευνα στον τομέα της Κυβερνοπολιτικής. Επίσης, διετέλεσε Ερευνητικός Εταίρος με διορισμό, στην «Σχολή Προηγμένων Διεθνών Σπουδών» του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (USA), διεξάγοντας έρευνα στον τομέα των «Πολιτικών της Ε.Ε. για τις Νέες Τεχνολογίες και τις Υβριδικές Απειλές» και είναι ειδικός επιστημονικός σύμβουλος στην ειδική επιτροπή για θέματα «Τεχνητής Νοημοσύνης στην Ψηφιακή Εποχή» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τέλος, διδάσκει ως εισηγητής «Υβριδικές και Παγκόσμιες Απειλές» στο προπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και «Βιοασφάλεια» στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Παγκόσμιας Υγείας και Ιατρικής των Καταστροφών, στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Ένας άνθρωπος με πολλές περγαμηνές, που στάθηκε ιδιαιτέρως, στο λόγο του, στην επιρροή του σχολείου και της οικογένειας Φουντά στο πρόσωπό του.

Τη συμφωνική ορχήστρα διηύθυνε ο μαέστρος Μιχάλης Κζούνιας. Το μουσικό συνολο επιμελήθηκε ο καθηγητής μουσικής Οδυσσέας Τάσιου.

Τα κείμενα συνέταξε και επιμελήθηκε ο φιλόλογος Πασχάλης Ιατρούδης, ενώ τα βίντεο που παρουσιάστηκαν επιμελήθηκε ο καθηγητής Χημείας Δημήτρης Σιάπκας.

Το τάνγκο χορογράφησε ο καθηγητής γερμανικών Μιχάλης Μιχαηλίδης, ο οποίος συνέβαλε και στην επιμέλεια της εκδήλωσης.

Τη σκηνοθετική αλλά και σύνολη την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Σουζάνα Αθανασάκη.