Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν με ασφάλεια από κοντά τη δράση που διοργάνωσε η Ο.Λ.Θ. Α.Ε., με τη συμβολή της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Περιβάλλοντος (HELMERA), Antipollution, της Hellenic Environmental Center S.A. (HEC) και της MEPP, για τον καθαρισμό του βυθού του Λιμανιού της Θεσσαλονίκης από αντικείμενα που δεν έχουν θέση στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Από τον βυθό ανασύρθηκαν με τη βοήθεια ειδικού γερανού, πέραν των υπολοίπων, και ηλεκτρικά πατίνια, λάστιχα, μπαταρία αυτοκινήτου και μοτοποδήλατο.

Οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας ενημερώθηκαν παράλληλα από τους συμμετέχοντες φορείς για θέματα που αφορούν στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος και τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της λειτουργίας μας και την ανάπτυξη συνεργειών με σκοπό τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης πιστό στις αξίες και τα ιδανικά που διέπουν τη λειτουργία του από την πρώτη κιόλας μέρα, συνεχίζει και θα συνεχίσει, να εφαρμόζει στην πράξη την περιβαλλοντική ηθική. Με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση όλων. Γιατί αν δεν δώσουμε την απαιτούμενη σημασία στους φυσικούς πόρους, θα τους στερηθούν οι επόμενες γενιές.