Γυμνάσιο - Λύκειο, Επιτυχίες, Τα Νέα μας

Συμμετοχή στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικός διαγωνισμό ορθογραφίας στη Γαλλική γλώσσα, Dictée Lavalloise

 

Την Κυριακή 18/12/2022 και μέσω της εκπαιδευτικής πλατφόρμας edpuzzle.com διενεργήθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Μαθητικός διαγωνισμός ορθογραφίας στη Γαλλική γλώσσα, Dictée Lavalloise.

Ο εν λόγω διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Γενικό Λύκειο Πολυγύρου και υπό την αιγίδα της περιφερειακής ενότητας Χαλκιδικής με την συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, του συλλόγου αδελφοποίησης Λαβάλ της Γαλλίας καθώς και του τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το Ελληνικό κολλέγιο Θεσσαλονίκης συμμετείχε για πρώτη φορά στον διαγωνισμό ορθογραφίας της γαλλικής γλώσσας και έλαβε την 5η θέση στα 49 σχολεία όλης της Ελλάδας.

Συγχαίρουμε τις δύο μαθήτριες της Α΄ Λυκείου, την Σκέμπερη Ευαγγελία και την Παραθυρά Μαρίνα, για την εξαιρετική τους επίδοση στη γαλλική ορθογραφία, οι οποίες έλαβαν την 5η και 6η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 104 μαθητές.

Οι μαθήτριές μας έλαβαν τιμητικό δίπλωμα, σακίδια, βιβλία γαλλικών καθώς και ένα ειδικό δώρο από το ΑΠΘ.

Η προετοιμασία στην ορθογραφία της Γαλλικής γλώσσας έγινε υπό την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Γαλλικών κ. Πολυχρονίου Βασιλικής.