Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

Συμμετοχή στην 14η Διεθνή Μαθηματική Εβδομάδα 2024 – 14th International Week Dedicated to Maths 2024

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης έδωσε το παρών, την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024, στο Συνέδριο της 14ης Διεθνούς Μαθηματικής Εβδομάδας, με αφορμή και την πεντηκοστή επέτειο του Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Η δράση έλαβε χώρα στο κεντρικό αμφιθέατρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος όπου παρευρέθησαν και σχολεία από την ευρύτερη περιοχή του νομού Θεσσαλονίκης.

Ομάδες μαθητών και μαθητριών από το λύκειο και το γυμνάσιο του σχολείου μας επιλέχθηκαν για να παρουσιάσουν εργασίες σχετικά με τις διάφορες
εφαρμογές των μαθηματικών στις επιστήμες και την τεχνολογία.

Οι εργασίες που ξεχώρισαν ήταν οι εξής:
1. «Γαλιλαίος: ανακαλύψεις και εφευρέσεις» από τις μαθήτριες της Β’ Λυκείου, Βαλάση Ισμήνη και Μαυρίδου Αικατερίνη.

2. «Η προσφορά του Alan Turing στη σύγχρονη πληροφορική» από τις μαθήτριες Πλαστήρα Νικολέτα-Μαρία, Σουλελέ Χριστίνα και τον μαθητή
Ποπονίδη Κωνσταντίνο, από την Β’ Λυκείου.

3. «Η γεωμετρία των Origami» από τις μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου, Παπαδοπούλου Σοφία, Παπαδοπούλου Δήμητρα-Άννα, Τσαούση Ευαγγελία και Πέτρου Κωνσταντίνα.

Στα πλαίσια του συνεδρίου οι μαθητές μας
παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την κεντρική ομιλία του κου Αυγολούπη Σταύρου, Ομότιμου Καθηγητή Αστρονομίας του τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ.

Απαύγασμα αυτής της αξιόλογης εκπαιδευτικής δράσης του σχολείου μας, ήταν η καλλιέργεια της αγάπης για τα μαθηματικά καθώς δόθηκε η ευκαιρία
στους μαθητές να αποκτήσουν νέες εμπειρίες καθώς και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε διάφορα πεδία της μαθηματικής επιστήμης.

Υπεύθυνοι Δράσης: Καραγιώργος Φώτιος, Ράμμος Γεώργιος
Συνοδός Εκπαιδευτικός: Δάμιαλης Γρηγόριος