Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

Προσφορά αγάπης στο Συσσίτιο του Ι. Ν Αγίων Πάντων

 

Προσφορά αγάπης, στο συσσίτιο του Ι.Ν. Αγίων Πάντων, των μαθητών/τριων του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα και του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Σταύρο Καλαφάτη.

Ο κ. Βαρνάβας αναφέρθηκε στη διαχρονική προσφορά των μαθητών μας στα συσσίτια της πόλης, στο φιλανθρωπικό έργο της Ι. Μητροπόλεως Νεαπόλεως/Σταυρουπόλεως και στην αναγκαιότητα της προσφοράς προς τους αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.

Ο κ. Καλαφάτης συνεχάρη τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση για την ευαισθησία τους στα κοινωνικά ζητήματα και αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού.

Ο εφημέριος του Ναού π. Αλέξανδρος με τη σειρά του ευχαρίστησε το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης για την πολυετή υποστήριξη του έργου του Ιερού Ναού των Αγίων Πάντων και το ενδιαφέρον που δείχνουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί για το κοινωνικό έργο που επιτελείται γενικότερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Το Συσσίτιο των Αγίων Πάντων είναι το παλαιότερο της Θεσσαλονίκης. Λειτουργεί από το 1971 και προσφέρει περίπου 470 μερίδες πλήρους γεύματος ημερησίως. Στο Συσσίτιο διακονούν περίπου 40 εθελόντριες κυρίες οι οποίες εργάζονται με αγάπη και ενθουσιασμό προκειμένου να προσφέρουν ένα πιάτο φαγητό σε όσους το στερούνται.

Υπεύθυνοι καθηγητές: Στ. Λιόλιος, Σ. Αθανασάκη, Μ. Κεχαγιάς