Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

Περιπέτειες στην Θεσσαλονίκη – Νέο ψηφιακό παιχνίδι από τους μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

 

Είστε έτοιμοι για μια συναρπαστική περιπέτεια στους δρόμους της Θεσσαλονίκης; Είστε έτοιμοι να ανακαλύψετε την πλούσια ιστορία και την πολιτιστική κληρονομιά της;

Το νέο, συναρπαστικό ψηφιακό παιχνίδι με τίτλο «Περιπέτειες στη Θεσσαλονίκη», αποτέλεσε έναν εντυπωσιακό συνδυασμό ψηφιακού παιχνιδιού τύπου πλατφόρμας και εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Δημιουργία των μαθητών μας της Γ Γυμνασίου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή πληροφορικής Κ. Παρασκευόπουλου, το παιχνίδι αυτό αναδεικνύει την ιστορία της Θεσσαλονίκης με μια συναρπαστική προσέγγιση. Οι παίκτες έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν την πόλη, να λύσουν γρίφους και να ανακαλύψουν μοναδικά μνημεία και γεγονότα από το παρελθόν της. Με γραφικά υψηλής ποιότητας και ενδιαφέροντες μηχανισμούς παιχνιδιού, η εργασία αυτή απέσπασε τις εντυπώσεις και κέρδισε τις ενθουσιώδεις αντιδράσεις του κοινού.

Την παρουσίαση του ψηφιακού παιχνιδιού στο κοινό έκαναν στο 16ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής οι μαθητές: Ορφέας Καραπαύλος, Ευαγγελία Σαβοργιαννάκη, Σοφία Ποτλογκ, Θεανώ Καραγίαννη και Παρασκευή Δημητριάδου.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο online στη διεύθυνση:

https://scratch.mit.edu/projects/992516133(μπείτε από PC)

Υπεύθυνος καθηγητής: Παρασκευόπουλος Κωνσταντίνος

#ΠεριπέτειεςΣτηΘεσσαλονίκη #ΨηφιακόΠαιχνίδι #HCoT #gamification #Scratch