Γυμνάσιο - Λύκειο, Εκδηλώσεις, Εκδηλώσεις, Τα Νέα μας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΟΥ ECNAIS (EUROPEAN COUNCIL OF NATIONAL ASSOCIATIONS OF INDEPENDENT SCHOOLS)

Την Παρασκευή 11 Νοεμβρίου το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου-Λυκείου αντιπροσωπεία από το  Συμβούλιο Εθνικών Ενώσεων Ανεξάρτητων Σχολείων στις Ευρωπαϊκές χώρες (European Council of National Associations of Independent Schools- ECNAIS).

Οι εταίροι από τα Ευρωπαϊκά Σχολεία πραγματοποίησαν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του εκπαιδευτικού οργανισμού μας, ο οποίος αποτελεί μέλος ενός ευρωπαϊκού δικτύου ιδιωτικών σχολείων που προωθεί την ευρωπαϊκή εκπαίδευση στο πλαίσιο του «Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Χώρου». Η εν λόγω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε μετά από επιλογή του σχολείου μας, ύστερα από την παρουσίαση του, που έγινε στις 9/11 στο συνεδριακό χώρο του ξενοδοχείου The Met από την κα Ιωάννα Κόντου Φουντά και αποτέλεσε μέρος των εργασιών του δικτύου στο πλαίσιο του Σεμιναρίου που διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη στις 9-11 Νοεμβρίου με θέμα: «Νέες προκλήσεις για τα ανεξάρτητα σχολεία – πανδημία και άλλες παγκόσμιες απειλές».

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε για την υποδοχή της αντιπροσωπείας του Συμβουλίου, την οποία συνέθεταν ιδιοκτήτες, διευθυντές και προϊστάμενοι της ιδιωτικής εκπαίδευσης από πολλές χώρες της Ευρώπης και την Ελλάδα, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό που απηύθυνε η Διευθύντρια του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, κα Έμυ Φουντά.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση της φιλοσοφίας του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης που διαπνέει το εκπαιδευτικό πρόγραμμά του από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του χάρη στην πρωτοποριακή εφαρμογή πρότυπων εκπαιδευτικών μεθόδων που υιοθέτησαν οι ιδρυτές και Διευθυντές του Εκπαιδευτικού Οργανισμού, Πέτρος και Ιωάννα Φουντά, από την προσχολική αγωγή μέχρι το Λύκειο, καθώς και του ποιοτικού και πολυσχιδούς εκπαιδευτικού έργου του με την εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθιστώντας τον έναν από τους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς της Βόρειας Ελλάδας. Η εξασφάλιση ουσιαστικής και ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στους μαθητές και μαθήτριές μας αποτελεί προϊόν σύζευξης του παραδοσιακού με το καινούριο, το προοδευτικό και αποτελεί βασική προτεραιότητα για τη δημιουργία άρτιων και ενεργών προσωπικοτήτων. Η παρουσίαση έγινε από την καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, κα Αλεξάνδρα Πάση.

Τέλος, έγινε παρουσίαση μίας ακόμη καινοτομίας του Ελληνικού Κολλεγίου, της σύστασης Τμήματος Διεθνών  και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, με σκοπό την παροχή ενός νέου τύπου εκπαίδευσης, διεθνούς και ευρωπαϊκής, στο πλαίσιο του «μετασχηματισμού της εκπαίδευσης» (UNESCO) για τη δημιουργία των αυριανών πολιτών που αναγνωρίζουν τη θέση τους και τον ρόλο τους στην Ευρώπη και στην παγκόσμια κοινότητα εν γένει. Στόχος του πρωτοποριακού αυτού τμήματος είναι η δημιουργία του πλαισίου ανάπτυξης προγραμμάτων, διεθνών και ευρωπαϊκών και η συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών μας σε διεθνή και ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και η δημιουργία τριών Ομίλων Δημιουργικότητας και Καινοτομίας (Όμιλος ΕΕ, Όμιλος UNESCO, Όμιλος ΟΗΕ), η επίβλεψη και παρακολούθησή τους. Η εν λόγω παρουσίαση έγινε  από την Υπεύθυνη του Τμήματος, κα Αναστασία Ψαλλίδα.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από βίντεο με τη συμμετοχή του σχολείου μας σε διακεκριμένες εκπαιδευτικές δράσεις, κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές, αθλητικές, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες. Με το πέρας της εκδήλωσης η αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει παραδοσιακά χορευτικά δρώμενα στον προαύλιο χώρο του σχολείου, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Μουσικής, κ. Οδυσσέα Τάσιου.

«Η Εκπαίδευση αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο με το οποίο μπορεί κάποιος να αλλάξει τον κόσμο!», Νέλσον Μαντέλα