Αθλητισμός, Γυμνάσιο - Λύκειο, Επιτυχίες, Τα Νέα μας

Η Ομάδα Μπάσκετ του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Κατακτά τον Τίτλο στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα

Δελτίο Τύπου

Θεσσαλονίκη, 2 Ιουλίου 2024 – Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια, ανακοινώνουμε ότι η ομάδα μπάσκετ του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στέφθηκε πρωταθλήτρια στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στο Μακάο της Κίνας από τις 23/6 έως τις 3/7. Η εντυπωσιακή απόδοση των αθλητών μας και η αφοσίωσή τους στο άθλημα απέφερε καρπούς, οδηγώντας την ομάδα μας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Η ομάδα μας επικράτησε στον τελικό αγώνα με σκορ [74-63], απέναντι στην Γαλλία, σε έναν συγκλονιστικό αγώνα που κράτησε τους θεατές σε αγωνία μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι αθλητές μας, υπό την καθοδήγηση των προπονητών μας, απέδειξαν το ήθος, την αντοχή και τη δεξιοτεχνία τους, αναδεικνύοντας το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης ως ένα από τα κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα στον αθλητικό τομέα.

Ο Υπεύθυνος Αθλητισμού του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, Γιώργος Πάτης-Φουντάς, εξέφρασε την υπερηφάνεια του για την ομάδα, δηλώνοντας: «Η νίκη αυτή είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, αφοσίωσης και ομαδικού πνεύματος. Συγχαίρω θερμά τους μαθητές μας, τους προπονητές μας, το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου μας και τους γονείς των μαθητών μας, που όλοι μαζί συνέβαλαν σε αυτή τη μεγάλη επιτυχία. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για το ήθος και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Η επιτυχία αυτή δεν είναι μόνο μια αθλητική νίκη, αλλά και μια πηγή έμπνευσης για όλους τους μαθητές μας, αναδεικνύοντας τις αξίες της συνεργασίας, της επιμονής και του σεβασμού. Η ομάδα μπάσκετ του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης αποτελεί πλέον ένα ζωντανό παράδειγμα του τι μπορεί να επιτευχθεί με συνδυασμό ταλέντου, προσπάθειας και σωστής καθοδήγησης.»

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός με μακρά παράδοση στην αριστεία, τόσο στον ακαδημαϊκό όσο και στον τομέα του αθλητισμού και του πολιτισμού. Παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών που ενθαρρύνει την εξέλιξη των μαθητών μας σε όλους τους τομείς, προετοιμάζοντάς τους για επιτυχίες και προκλήσεις στο μέλλον.

Highlights του Τελικού Αγώνα:

 

Βίντεο της απονομής: