Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

ΜΑΘΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μαθητές και μαθήτριες της Β΄Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν σε εργαστηριακή άσκηση στο τμήμα Χημείας και Τεχνολογίας Πολυμερών και Χρωμάτων του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, ο καθηγητής του τμήματος κ. Δημήτριος Μπικιάρης και οι συνεργάτες του παρουσίασαν μία μέθοδο παρασκευής πολυμερούς με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο και παράλληλα βρήκε την ευκαιρία να ενημερώσει τους μαθητές, με μία σύντομη ιστορική αναδρομή, για την ανακάλυψη του πολυμερισμού και των εφαρμογών του στη σύγχρονη ζωή.

Παράλληλα, ο καθηγητής του ΑΠΘ κ. Δ. Μπικιάρης ενημέρωσε την αντιπροσωπεία των μαθητών μας για το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Χημείας του ΑΠΘ και τις ακαδημαϊκές κι επαγγελματικές προοπτικές που προσφέρει το αντίστοιχο πτυχίο.

Η εκπαιδευτική δράση στο τμήμα Χημείας πραγματοποιείται σχεδόν κάθε χρόνο κι εντάσσεται στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού άξονα «Διδασκαλία – Μάθηση – Αξιολόγηση» και ειδικότερα στο μάθημα της Χημείας Β΄Λυκείου, στην ενότητα των χημικών ιδιοτήτων των αλκενίων, μία ιδιαίτερα σημαντική ενότητα, η οποία εφάπτεται και στην αντίστοιχη ύλη της Χημείας Γ΄Λυκείου.

Αυτή την εκπαιδευτική δραστηριότητα υποστήριξαν με την παρουσία τους ο καθηγητής Χημείας του Λυκείου μας κ. Ευάγγελος Σταυρίδης και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Μανώλης Ιωαννίδης.