Γυμνάσιο - Λύκειο, Επιτυχίες, Επιτυχίες, Τα Νέα μας

Βράβευση των μαθητών και μαθητριών του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στον Μαθητικό Διαγωνισμό για συμμετοχή στη Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πειραμάτων Φυσικών Επιστημών – EOES 2023-24

 

Ένα σύγχρονο σχολείο έχει να αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις δράσεων, που εξελίσσονται παράλληλα με το υποχρεωτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Σε αυτό το πλαίσιο, η επαφή με το παραδοσιακό εργαστήριο των θετικών επιστημών κρίνουμε ότι συμπληρώνει και ισορροπεί την καθημερινή ψηφιακή πραγματικότητα του σύγχρονου μαθητή.
Με συνέπεια υποστηρίζουμε τις δράσεις του Πανελλήνιου Εργαστηριακού Κέντρου Φυσικών Επιστημών (ΠΑΝΕΚΦΕ), συμμετέχοντας στους διαγωνισμούς EUSO ΚΑΙ EOES.

Σε συνέχεια της επιτυχούς αυτής παράδοσης, το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης εκπροσωπήθηκε στις 9/12/2023, στον τοπικό διαγωνισμό EOES από τους μαθητές Ισδρά Στεφανία, Ποπονίδη Κωνσταντίνο και Ρουστέμη Κωνσταντίνο και με αναπληρωματικά μέλη τις Ζλάτου Έλενα και Σουλελέ Χριστίνα.

Η ομάδα μας κατάφερε, να υλοποιήσει διαδοχικά, με απόλυτη επιτυχία, τρία πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας, στη συνέχεια να επεξεργαστεί τα δεδομένα των μετρήσεων και τέλος να συμπληρώσει για καθένα από αυτά μια εργαστηριακή αναφορά. Η παραπάνω προσπάθεια έφερε το πρώτο βραβείο στη Φυσική, το δεύτερο βραβείο στη Χημεία και το δεύτερο βραβείο στη συνολική βαθμολογία.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αναλογούν στους μαθητές μας για την προσπάθεια που κατέβαλαν, για τη συνεργατικότητα που επέδειξαν και για το ευχάριστο κλίμα που συνδιαμόρφωσαν κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Τους ευχόμαστε καλή συνέχεια στο ταξίδι της κατάκτησης της γνώσης.

Κάθε ευτυχία και θα έρθει και η επιτυχία!

Υπεύθυνοι καθηγητές: Μπαμπζέλης Νίκος, Σιάπκας Δημήτρης, Καίκας Βασίλης