Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΠΑΠ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

Ομάδα μαθητών και μαθητριών της Β τάξεως Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε το παράρτημα της ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities). Η Παγκόσμια Ημέρα έχει καθιερωθεί με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ από το 1992 και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Οι μαθητές και μαθήτριές μας έγιναν δεκτοί από τη Διευθύντρια του Παραρτήματος, κα. Αικ. Μπογά, και το Εκπαιδευτικό Προσωπικό του παραρτήματος, ξεναγήθηκαν στους χώρους και επισκέφτηκαν το τμήμα των Ενηλίκων, ΤΕΚΑΝ, αλληλεπιδρώντας και βοηθώντας τους 14 επωφελουμένους του ιδρύματος να φτιάξουν το Γράμμα τους για τον Άγιο Βασίλη.

Προσέφεραν τα δώρα Αγάπης στους επωφελούμενους και τις χειροποίητες Κάρτες που ετοίμασαν για αυτούς μέσα σε μια ατμόσφαιρα χαράς, πολλών χαμόγελων και αισιοδοξίας. Η πιο συγκινητική στιγμή ήταν, όταν ο μαθητής Θωμάς Καραμανίδης επένδυσε τη συνάντηση με το τραγούδι “Imagine All the People…” του Τζον Λένον με τη συνοδεία κιθάρας.

Η χαρά και ο ενθουσιασμός των επωφελούμενων είναι κάτι που θα μείνει για πάντα χαραγμένο στις καρδιές όλων των μαθητών μας!

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφτηκαν και το Τμήμα της Πρώιμης Παρέμβασης που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις του Παραρτήματος ερχόμενοι σε επαφή με το έργο του οργανισμού και προσφέροντας χαρά και στα μικρά γενναία παιδιά.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι μαθητές και μαθήτριές μας παρακολούθησαν εισήγηση ενημερωτική για την έννοια της «Συμπερίληψης» (Inclusion) και των «Ίσων Εκαιριών» (Equity) από την ψυχολόγο και κοινωνική λειτουργό του Παραρτήματος συζητώντας για το Δικαίωμα στη Διαφορετικότητα και στην Προσβασιμότητα των Ατόμων με Αναπηρία.

Η εν λόγω δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπου οι μαθητές του τμήματος είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία με βάση και τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ που υπεγράφη στις 13 Δεκεμβρίου 2006 και η Ελλάδα κύρωσε το 2012.

Ευχαριστούμε θερμά την ΕΛΕΠΑΠ Θεσσαλονίκης, τη Διευθύντρια και όλο το Διοικητικό και Εκπαιδευτικό προσωπικό για τη θερμή υποδοχή, καθώς και για τη Χριστουγεννιάτικη Κάρτα και το Κάδρο με το Δέντρο της Αγάπης που προσέφεραν από καρδιάς στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης!

Τη δράση συντόνισε η Καθηγήτρια-Φιλόλογος του Τμήματος & Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης: Αναστασία Ψαλλίδα