Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ

Με αφορμή την Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας και την Παγκόσμια Ημέρα Προστασίας Αδέσποτων Ζώων, οι μαθητές του Γυμνασίου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν στις 04 Απριλίου τη λίμνη Κερκίνη στην περιοχή των Σερρών.

Στο πλαίσιο των βιωματικών δράσεων που οργανώνει το σχολείο μας, οι μαθητές περιηγήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κερκίνης και ενημερώθηκαν (με τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων) για την βιοποικιλότητα και τις διάφορες μορφές ζωής, με έμφαση στην ευημερία και στην καλλιέργεια της ευαισθησίας και της ενσυναίσθησης για κάθε ζωντανό ον. Έμαθαν να αναγνωρίζουν, να σέβονται και να προασπίζονται τα δικαιώματα των ζώων, κατανόησαν ποιες είναι οι υποχρεώσεις των ανθρώπων απέναντι στα ζώα, ενώ ενημερώθηκαν και για τη δράση φιλοζωικών οργανώσεων. Με αφορμή την παρουσία μας στη λίμνη Κερκίνη, που αποτελεί έναν πολύ σημαντικό υδροβιότοπο της βόρειας Ελλάδας, οι μαθητές ενημερώθηκαν και για τα βασικότερα είδη πτηνών της περιοχής μέσα από την ορνιθοπαρατήρηση (birdwatching).

Μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο που είχαν ως απώτερο στόχο την ενίσχυση των φιλοζωικών τους αισθημάτων. Είχαν τη δυνατότητα να πλησιάσουν, να σιτίσουν και να ιππεύσουν άλογα (πάντα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση ειδικών ξεναγών), ενώ συμμετείχαν και σε αθλοπαιδιές.

Υπεύθυνοι της δράσης και συνοδοί των μαθητών ήταν οι εκπαιδευτικοί: Νικολακάρου Βασιλική, Δάμιαλης Γρηγόρης, Λιόλιος Στέφανος, Μαυρίδου Δέσποινα, Τοπαλίδου Μαρία-Όλγα, Φλώρος Βασίλης.