Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

Επίσκεψη του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ

 

Στο πλαίσιο του Εθελοντισμού και του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού οι μαθητές/τριες της Β’ Λυκείου της θεωρητικής κατεύθυνσης επισκέφτηκαν στις 07/12/2023 το Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ, όπου συντελέστηκε παρουσίαση των υπηρεσιών αλλά και των ειδικοτήτων που στελεχώνουν τη δομή.

Ειδικότερα, οι μαθητές μας έλαβαν ερεθίσματα για τις αξίες του Εθελοντισμού στη ζωή μας και για τον ουσιαστικό και κομβικό ρόλο ενός εθελοντή μέσα στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Παράλληλα, ενημερώθηκαν για το έργο των Ψυχολόγων, των κοινωνιολόγων, των κοινωνικών λειτουργών, των νομικών συμβούλων και των εκπαιδευτικών στο πλαίσιο της δομής αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία.

Η δράση έδωσε τη δυνατότητα στους επαγγελματίες-εθελοντές να μοιραστούν τις εμπειρίες τους με τους μαθητές μας και να γίνει ένας γόνιμος διάλογος. Έγινε ενημέρωση των υπηρεσιών που παρέχονται στις οικογένειες που εξυπηρετεί το Κέντρο Υποστήριξης Νέων της ΑΡΣΙΣ όπως ψυχοκοινωνικές, εκπαιδευτικές, φοροτεχνικές, ομάδα streetwork, εθελοντισμού, ανθρωπίνων δικαιωμάτων Compass/Compasito κ.α.

Εισηγητές της συνάντησης ήταν η κ. Δάφνη Φιλαργυροπούλου διοικητικός, η κ.Μαρία Μπισιρίτσα υπεύθυνη εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ο κ. Μιχάλης Γκέλης, η κ. Μόνικα Πρίφτη ομάδα streetwork, η κ. Ευδοκία Αβαλιάνι κοινωνική λειτουργός,η κ. Δήμητρα Βασιλειάδου ψυχολόγος, η κ.Λεμονιά Κολοκυθά φοροτεχνικός και η κ.Φαίη Πανουσοπούλου υπεύθυνη εθελοντών και πρακτικής. Οι μαθητές μας περιηγήθηκαν στο χώρο και ενημερώθηκαν για το έργο τόσο του Κέντρου όσο και της ΑΡΣΙΣ.

Υπεύθυνοι δράσεων Σ.Ε.Π:
Κουκαρούδης Αλέξανδρος
Ψυχογιού Έλενα

Υπεύθυνος Εθελοντικών δράσεων:
Ιατρούδης Πασχάλης

Υπεύθυνος διοργάνωσης δράσης:
Κουκαρούδης Αλέξανδρος

Συνοδοί καθηγητές:
Ντελή Νικολέτα