Ανακοινώσεις, Γυμνάσιο - Λύκειο

Ενημερωτικό Δελτίο Ημερίδας Επαγγελματικού προσανατολισμού

hellenic college logo

Η Διεύθυνση του Σχολείου και το τμήμα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση επαγγελματικού προσανατολισμού σε συνεργασία με την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα της εταιρείας συμβούλων εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας EMPLOY EDU (www.employ.edu.gr). Προσκεκλημένος ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Δρ Ταουσάνης Χρήστος, Διδάκτωρ ΑΠΘ, συγγραφέας και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού, ένα από τα πλέον καταξιωμένα στελέχη συμβουλευτικής σε Ελλάδα και Κύπρο με 20ετή εμπειρία στον κλάδο.

Η ενημερωτική αυτή εκδήλωση έχει ως σκοπό να ενημερώσει και να βοηθήσει τους μαθητές μας για:

  • το σχεδιασμό της σταδιοδρομίας τους
  • να ενημερωθούν για όλα τα βασικά δεδομένα και αλλαγές που αφορούν τις Πανελλήνιες
  • τις εξελίξεις στην αυριανή αγορά εργασίας & τα δυναμικά επαγγέλματα του μέλλοντος.

Ο Δρ Ταουσάνης θα αναπτύξει, ενδεικτικά, σημαντικά σημεία όπως:

  • Τι πρέπει να γνωρίζω στο δρόμο προς τις Πανελλήνιες (σύστημα εισαγωγής & αλλαγές)
  • Οι αλλαγές στο Λύκειο και στο Σύστημα Εισαγωγής (ελάχιστη βάση εισαγωγής, διπλό μηχανογραφικό κ.ά.)
  • Τα επαγγέλματα του μέλλοντος και οι περιζήτητες δεξιότητες
  • Διεπιστημονικές Επιλογές και Εναλλακτικές Καριέρες
  • Τα «μυστικά» των επιστημονικών πεδίων
  • Καινοτόμοι Συνδυασμοί Σπουδών

 

Παράλληλα, στο τέλος της διάλεξης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν ενδεχόμενες ερωτήσεις και απορίες. Η εκδήλωση υλοποιείται σε μια πολύ σημαντική χρονική στιγμή καθώς οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου είναι λίγο πριν τις εξετάσεις, ενώ οι μαθητές των μικρότερων τάξεων καλούνται πλέον, από τη νέα σχολική χρονιά, να αποφασίσουν με νέα δεδομένα έπειτα από τις αλλαγές του Υπουργείου Παιδείας.

Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαγνητοσκοπημένη τη σχετική εκδήλωση, στην οποία θα έχουν πρόσβαση μέσω ειδικής πλατφόρμας, όπου, πέραν της εκδήλωσης θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε ειδικό πληροφοριακό υλικό τόσο για τις αλλαγές και τα επαγγέλματα του μέλλοντος όσο και με άλλα πεδία που θα αναπτυχθούν στην ομιλία.

Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί την Πέμπτη 30.5.2021 για τους μαθητές και εν συνεχεία όσοι γονείς ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, θα τους αποσταλεί ειδική ενημέρωση και κωδικός μέσω email.