Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Ιταλία με θέμα «Γαλιλαίος: Ανακαλύψεις-Εφευρέσεις»

 

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ιταλία και συγκεκριμένα στην Πίζα και στην Φλωρεντία με θέμα «Γαλιλαίος: Ανακαλύψεις-Εφευρέσεις» κατά το διάστημα 1 μέχρι και 4 Μαρτίου.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε ενδιαφέρουσες συναντήσεις, ξεναγήσεις και ενημερώσεις αλλά ξεχώρισαν οι δυο βασικοί εκπαιδευτικοί άξονες-στόχοι. Αρχικά, στην Πίζα όπου είχαμε προγραμματισμένο ραντεβού με ξενάγηση στο Ερευνητικό Παρατηρητήριο Ανίχνευσης Βαρυτικών Κυμάτων EGO-VIRGO (European Gravitational Observatory), ένα κοινό πρόγραμμα μεταξύ τοτ Εθνικού Ινστιτούτου Πυρηνικής Φυσικής (INFN) της Ιταλίας και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας.

Εν συνεχεία, επισκεφτήκαμε το Πανεπιστήμιο της Φλωρεντίας (Università degli Studi di Firenze), όπου μετά από επίσημη πρόσκληση του Τμήματος Μαθηματικών και Πληροφορικής (Dipartimento di Matematica e Informatica), επιλεγμένη ομάδα μαθητών του σχολείου μας παρουσίασε στην αγγλική γλώσσα την εργασία «Galileo Galilei: Discoveries & Inventions», στο κεντρικό αμφιθέατρο της Σχολής.

Αξιοσημείωτο γεγονός υπήρξε πως σε όλα τα μέρη στα οποία επισκεφτήκαμε/ξεναγηθήκαμε δεχθήκαμε συγχαρητήρια από όλους τους παριστάμενους, επιστήμονες και καθηγητές, καθώς η εμφάνιση των μαθητών/τριών μας ήταν εξαιρετική και η συμπεριφορά τους κοσμιότατη.

Υπεύθυνοι καθηγητές προγράμματος: Φ. Καραγιώργος, Γ. Ράμμος, Σ. Αθανασάκη