Γυμνάσιο - Λύκειο, Τα Νέα μας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας ταξίδεψαν στη Ρώμη και στη Φλωρεντία, πραγματοποιώντας ένα ταξίδι στον πολιτισμό, στην τέχνη και στην ιστορία! Οι μαθητές μας, κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη Ρώμη, περιηγήθηκαν στο Κολοσσαίο, το Πάνθεον, τον Παλατίνο λόφο, τη Ρωμαϊκή Αγορά και ξεναγήθηκαν στο Βατικανό, στην Capella Sistina και τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Περιηγήθηκαν στις περίφημες πλατείες της Ρώμης, στην Piazza di Spagna, την Piazza del Popolo, την Piazza Navona και δεν παρέλειψαν να πετάξουν ένα κέρμα στην περίφημη Fontana di Trevi.

Μετά από την τριήμερη παραμονή τους στη Ρώμη, ταξίδεψαν οδικώς για τη Φλωρεντία θαυμάζοντας στη διαδρομή το τοπίο της Τοσκάνης με τα μεσαιωνικά κάστρα, τους απέραντους αμπελώνες και τα πανύψηλα κυπαρίσσια. Ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας και θαύμασαν τον περίφημο ναό της πόλης, τη Σάντα Μαρία ντελ Φιόρε, το Βαπτιστήριο, τη Σάντα Κρότσε και περπάτησαν στη Γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα εντυπωσιακά μεσαιωνικά εργαστήρια. Τέλος, επισκέφθηκαν την πινακοθήκη Ουφίτσι, ένα ανάκτορο του 16ου αι., που στεγάζει μια σπουδαία συλλογή από αναγεννησιακά έργα τέχνης, όπου θαύμασαν το διασημότερο έκθεμα του μουσείου, την Αφροδίτη του Μποτιτσέλι.

Την τελευταία μέρα της παραμονής τους στην Ιταλία επισκέφθηκαν την ιστορική πόλη της Σιένα, με μία από τις μεγαλύτερες μεσαιωνικές πλατείες, την Piazza del Campo, όπου διοργανώνεται δύο φορές τον χρόνο μια παραδοσιακή μεσαιωνική ιπποδρομία, το Πάλιο.

Υπεύθυνοι καθηγητές
Κοντογώγου Βασιλική
Γιαγκούδη Ματίνα
Ιωαννίδης Μανώλης
Τσιότρας Δημήτρης

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων
Κόντου Φουντά Ιωάννα