Γυμνάσιο - Λύκειο, Τα Νέα μας

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΗΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Το σχολείο μας προωθώντας τη βιωματική μάθηση και την προσωπική παρατήρηση πραγματοποίησε και φέτος εκπαιδευτική εκδρομή στην Ιταλία για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Ρωμαϊκή Ιστορία και τον Ρωμαϊκό πολιτισμό μέσα από την εμπειρία, την ομαδοσυνεργατική μάθηση και την επίσκεψη στα σημαντικότερα αξιοθέατα της Ρώμης, όπως είναι το Κολοσσαίο, ο Παλατίνος λόφος, το Πάνθεον, το Βατικανό, η Capella Sistina και η Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Περιηγήθηκαν στις ξακουστές πλατείες της Ρώμης, στην Piazza di Spagna, την Piazza del Popolo, την Piazza Navona και φωτογραφήθηκαν στην περίφημη Fontana di Trevi

Επόμενος σταθμός μας ήταν η Φλωρεντία με το περίφημο ιστορικό κέντρο, τις υπέροχες πινακοθήκες, τα ανυπέρβλητα έργα τέχνης και τα επιβλητικά κτήρια. Στη διαδρομή μας για τη Φλωρεντία επισκεφτήκαμε τη μεσαιωνική πόλη Λούκα με τα εντυπωσιακά μεσαιωνικά κτήρια και την Πίζα με τον μοναδικό κεκλιμένο πύργο της. Την τελευταία μέρα παραμονής μας στην Ιταλία επισκεφθήκαμε το κοσμοπολίτικο Μιλάνο και περπατήσαμε στην Piazza Del Duomo, όπου δεσπόζει ένας από τους μεγαλύτερους καθεδρικούς ναούς του κόσμου και η ξακουστή Γκαλερία Βιτόριο Εμμανουέλε Β΄, ένα σύμπλεγμα εμπορικών στοών σε σχήμα σταυρού με τον περίφημο τεράστιο γυάλινο θόλο στο κέντρο.

Οι μαθητές μας πραγματοποίησαν ένα αξέχαστο ταξίδι στον πολιτισμό, στην ιστορία, στην τέχνη και παραφράζοντας την περίφημη φράση του Καίσαρα θα λέγαμε “venerunt, viderunt … didicerunt”!

Υπεύθυνοι καθηγητές:
Κοντογώγου Βασιλική
Κόντου Φουντά Ιωάννα
Ράμμος Γεώργιος
Τσιότρας Δημήτρης