Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Εκδηλώσεις, Τα Νέα μας

Εκπαιδευτική ημερίδα σχετικά με την ανακύκλωση των ΑΕΚΚ στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου διοργανώθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας «Αιμιλία Ρέτσου» ημερίδα με θέμα την ανακύκλωση και πιο συγκεκριμένα την ανακύκλωση οικοδομικών υλικών.

Υπεύθυνοι της εταιρείας ΑΝΑΚΕΜ μέσα από τις παρουσιάσεις τους θέλησαν να ευαισθητοποιήσουν τους μαθητές ενημερώνοντας τους για τις μεθόδους ανακύκλωσης των υλικών.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΑΝΑΚΕΜ κ. Ηλίας Δημητριάδης, ενημέρωσε τους μαθητές της Γ’ γυμνασίου, καθώς και τους καθηγητές τους, για το μέγεθος του περιβαλλοντικού προβλήματος της διαχείρισης των αποβλήτων στην Ευρώπη, για τη σημασία της ανακύκλωσης στην Ελλάδα, αλλά και για τις πρακτικές της εναλλακτικής διαχείρισης και την ανακύκλωση στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, η κα Βασιλική Τσαγκαρλή, διευθύντρια λειτουργίας της ΑΝΑΚΕΜ, περιέγραψε τις πρακτικές της εναλλακτικής διαχείρισης των Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων στην Ελλάδα, τις διαδικασίες που ακολουθούνται και το ποσοστό ανακύκλωσης που επιτυγχάνεται.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Κα Νίκη Παπαηλιοπούλου, η οποία πρότεινε την διοργάνωση της ημερίδας και έχει στενούς δεσμούς με το σχολείο ως μητέρα αποφοίτου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Υπεύθυνοι καθηγητές/τριες: Νικολακάρου Βασιλική, Γιαγκούδη Ματίνα, Μίχος Νίκος