Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

Δράση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) – Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Δράση στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ.) –
Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

#ΗCoT #αλληλεγγύη #solidarity

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (3 Δεκεμβρίου) το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ «Η αντανάκλαση της αναπηρίας στην τέχνη» του Πανεπιστημίου Μακεδονίας («Reflection of disability in art – iRodi, Δεκέμβριος 2023»).

Στην εν λόγω δράση έλαβαν μέρος ο Σύλλογος Συνδρόμου DOWN, δύο ΚΔΑΠ και το ΕΚΕΚ Ατόμων με αναπηρία, ενώ διεξήχθη με την υποστήριξη της ομάδας του ΠΑΟΚ Junior Basketball Program. Ειδικότερα, εντός του Πανεπιστημιακού χώρου οργανώθηκαν κοινές αθλητικές δραστηριότητες (αθλοπαιδιές), ενώ οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν δημιουργικά με Άτομα με Αναπηρία, παρακολουθώντας τα τελευταία να αυτενεργούν και εν τέλει να εκφράζονται όπως πραγματικά νιώθουν και όχι όπως τους επιβάλλεται. Η δράση υποστηρίχθηκε από εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ημέρα ευαισθητοποίησης και προβληματισμού για όλους, σηματοδοτεί την ανάγκη για προσβασιμότητα και ουσιαστική συμμετοχή των ανθρώπων με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις και τα αγαθά της κοινωνικής ζωής.

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης συντάσσεται και ενισχύει έμπρακτα την προσπάθεια ανάδειξης των δικαιωμάτων Ατόμων με Αναπηρία!

Ας συμπορευτούμε όλοι στον κοινό αγώνα τους για βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους και στην ομαλή τους ένταξη στον ευρύτερο κοινωνικό ιστό!

Υπεύθυνος δράσης: Πασχάλης Ιατρούδης
Συνοδοί καθηγητές: Σουζάνα Αθανασάκη, Πασχάλης Ιατρούδης