Γυμνάσιο - Λύκειο, Διαγωνισμοί-Βραβεύσεις, Δράσεις, Επιτυχίες, Επιτυχίες, Τα Νέα μας

Διάκριση του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό: Γίνε ένας σύγχρονος Εγκυκλοπαιδιστής

Δύο σημαντικές επέτειοι, μία φιλόδοξη αποστολή: να καταχωρηθούν γεγονότα-ορόσημα της Επανάστασης του 1821 στην Wikipedia. Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκε με αίσθημα ευθύνης στο κάλεσμα του ιδρύματος Ωνάση για τη δημιουργία και τον εμπλουτισμό λημμάτων σχετικά με την επανάσταση του 1821.

H εκπαιδευτική αυτή δράση διοργανώθηκε από το Ίδρυμα Ωνάση και την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα, την εταιρεία PostScriptum και το Σύλλογο Σχολείων Κοινότητας Βικιπαίδειας Ελλάδας με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, καθώς και υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ως επιβράβευση της προσπάθειας μας αυτής, η συγγραφική μας ομάδα αποτελούμενη από τους μαθητές και μαθήτριες Αντώνη Σταμάτη, Ευαγγελία Πάλλα, Ειρήνη Δουλγέρη, Αναστασία Φραγκουλίδου, Μάριο Γιαννούλη, Σοφία Σκούλη, Αναστασία Χασάπη, Παναγιώτα-Ειρήνη Παπαβλασοπούλου, Στυλιανό-Γεώργιο Τσακλίδη και Γεωργία Αντωνίου, τον επικεφαλής καθηγητή κ. Παπανικολάου Δημήτριο-Γεώργιο και την αρωγή των καθηγητριών κ. Αλεξάνδρα Πάσση και κ. Ειρήνη Χωλίδου απέσπασε το τρίτο βραβείο στο σύνολο των διαγωνιζομένων σχολείων ανά την επικράτεια.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την αξιέπαινη προσπάθειά τους.