Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

Δημιουργία βίντεο για την παρουσίαση της εφαρμογής AR των μαθητών του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

https://youtu.be/WL6_6MYSk6A


Οι μαθητές του σχολείου μας Σταμάτης Αντώνης, Κυρίμης Στυλιανός, Δεληγιάννης Αναστάσιος, Τσιρώνης Νικόλαος και Παπακονδύλης Παναγιώτης δημιούργησαν βίντεο που περιγράφει την λειτουργία της εφαρμογής τους.

Συγκεκριμένα, η βιντεοσκόπηση των πλάνων, η σκηνοθεσία και το μοντάζ / επεξεργασία του βίντεο πραγματοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από τους μαθητές μας, προκειμένου να παρουσιάσουν την εφαρμογή τους. Η εφαρμογή χρησιμοποιώντας Τεχνητή Νοημοσύνη αναγνωρίζει την εικόνα του Ναού Άαχεν και εμφανίζει βίντεο με πληροφορίες για τον Ναό σε περιβάλλον Επαυξημένης Πραγματικότητας (AR).

Το βίντεο και η εφαρμογή εντάσσονται στις εργασίες που παρουσίασαν οι μαθητές/τριες μας στο 4ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους που πραγματοποιήθηκε στην Αρχαία Ολυμπία στις 26-30 Απριλίου 2023 με θέμα «Αύξηση της ευαισθητοποίησης σε μια ψηφιακή εποχή» («Raising Awareness in a digital age»). Οι εργασίες που παρουσίασαν οι μαθητές μας αφορούσαν την πολιτιστική κληρονομιά της Γερμανίας και συγκεκριμένα Ναούς της που ανήκουν στην Παγκόσμια Λίστα Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Αναστασία Ψαλλίδα, Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης