Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Εθελοντισμός, Τα Νέα μας

Αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και Συρίας-Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Το τελευταίο διάστημα επείγουσα έκκληση προς την παγκόσμια κοινότητα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας απευθύνουν οι συνάνθρωποί μας στις χώρες της Τουρκίας και Συρίας· χώρες που έπληξαν οι φονικοί σεισμοί, προκαλώντας μία άνευ προηγουμένου βιβλική καταστροφή και βυθίζοντας σε απέραντη θλίψη εκατομμύρια πολιτών.
Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή την αμέριστη συμπαράστασή του προς τους δοκιμαζόμενους λαούς στις σεισμόπληκτες περιοχές. Σύσσωμη η οικογένεια του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη ρουχισμού καθώς και προσωπικής υγιεινής για ενήλικες, ανήλικους και βρέφη, με σκοπό την αποστολή τους προς ανακούφιση των πληγέντων.
Ειδικότερα, την Τετάρτη, 22/02/2023, μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με εκπρόσωπο της διεύθυνσης τον κ. Πάτη-Φουντά Γιώργο μετέφεραν το ανθρωπιστικό υλικό στον Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου εκεί μας υποδέχτηκε ο δήμαρχος κ. Ζέρβας, μαζί με εκπροσώπους του Δήμου. Οι μαθητές του σχολείου μας ενημερώθηκαν από τον κ. Ζέρβα τόσο για την αθρόα προσέλευση εθελοντών, στην προσπάθεια του Δήμου να σταθεί αρωγός στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, όσο και για τον συντονισμό της αποστολής της ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους.

Ας αποστείλουμε από κοινού ένα πανανθρώπινο μήνυμα αγάπης και αδελφοσύνης στους συνανθρώπους μας, που τόσο σκληρά δοκιμάζονται στα ερείπια των σεισμών!

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δε γνωρίζει σύνορα, θρησκεία και εθνικότητα!

Τμήμα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης
Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

Υπεύθυνοι καθηγητές: Αθανασάκη Σουζάνα, Ιατρούδης Πασχάλης, Τσακαλίδης Παύλος, Παπανικολάου Δημήτρης, Χωλίδου Ειρήνη
Υπεύθυνοι συνοδοί καθηγητές: Ιατρούδης Πασχάλης, Τσιότρας Δημήτρης
Υπεύθυνη εκπαιδευτικών δράσεων: Κόντου- Φουντά Ιωάννα