Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Δράσεις, Επιτυχίες, Επιτυχίες, Τα Νέα μας

BΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΝΙΚΗΤΡΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ «ΕU CODE WEEK HACKATHON AWARD CEREMONY»

TIMHTIKH ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΣΕΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕ ΘΕΜΑ «WOMEN IN DIGITAL»


Η εκπληκτική νικήτρια
Ομάδα του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης «Heart2Heart», κατακτώντας την 3η θέση στο Ευρωπαϊκό “EU Code Week Hackathonγια μαθητές, το οποίο και διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους Πρεσβευτές της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού (EU CodeWeek Ambassadors), ταξίδεψε από τις 7  έως τις 9 Μαρτίου  στις  Βρυξέλλες για την Απονομή των Βραβείων, έχοντας ακόμη την τιμή να συμμετάσχει σε υψηλού επιπέδου συνάντηση που διοργανώθηκε στις 8 Μαρτίου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.

Περισσότερα για το project των μαθητριών μας:

https://hellenic-college.gr/blog/ευρωπαϊκη-διακριση-του-ελληνικου-κολ/

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στις Βρυξέλλες οι μαθήτριες Νικόλ Βασιλοπούλου, Νικολέτα Πλαστήρα και Ιωάννα Άγγου είχαν μια πολύ δυνατή και μοναδική εμπειρία ζωής, καθώς φιλοξενήθηκαν άψογα από τους διοργανωτές, την Υπεύθυνη και συντονίστρια της Τελετής Απονομής των Βραβείων EU Code WeekHackathon, κα Ειρήνη Συμεωνίδου, και τον κ. TommasoDalla Vecchia, μέλη του δικτύου European Schoolnet.

Στο ταξίδι στις Βρυξέλλες συμμετείχαν οι τρεις πρώτες νικήτριες ομάδες του EU Code Week Hackathon, Αλβανία, Λετονία και Ελλάδα, και έτσι οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν και να αλληλεπιδράσουν με τους ομοτίμους τους συμμετέχοντας σε βιωματικά εργαστήρια του

FutureClassroom Lab, όπου ξεναγήθηκαν και φιλοξενήθηκαν την πρώτη ημέρα, ανακαλύπτοντας καινοτόμα μαθησιακά περιβάλλοντα και μεθόδους συνεργατικές.

Η τελετή απονομής διεξήχθη στις 8 Μαρτίου στο Μουσείο Φυσικών επιστημών (Museum/Institute ofNatural Sciences) και μεταδόθηκε σε live streaming από τον φορέα διοργάνωσης, ενώ παράλληλα η νικήτρια ομάδα είχε τη δυνατότητα να διαγωνισθεί εκ νέου με ψηφοφορία εκ νέου στο pitching με την παρουσίαση της εφαρμογής της σε πάνελ. Στη δοκιμασία αυτή και με βάση την ψηφοφορία του κοινού κατέκτησε τη δεύτερη θέση, ενώ απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από τους καταξιωμένους με το πολυσχιδές έργο τους ξένους και Έλληνες EU Code week Ambassadors, τον κ. Αλέξανδρο Κοφτερό, τον κ. Σταμάτη Παπαδάκη, την κα Γεωργία Λάσκαρη και την κα Άννα Μαγκιόση, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη και την ενδυνάμωση, καθώς και για την τεχνογνωσία και καθοδήγηση που προσέφεραν στην Ομάδα μας!!

Μεγάλη τιμή αποτέλεσε η πρόσκληση που έλαβε η νικήτρια ομάδα και η υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ελληνικού Κολλεγίου και συνοδός των μαθητριών στις Βρυξέλλες, κα Αναστασία Ψαλλίδα, από την κα Monica Pretti, υπεύθυνη της διοργάνωσης, να συμμετάσχουν την 8ηΜαρτίου σε στρογγυλή τράπεζα στο πλαίσιο υψηλού επιπέδου συνάντησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην αίθουσα Jean Rey στο κτίριο Berlaymont με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας με θέμα: «Women in Tech». Η συγκίνηση ήταν τεράστια, καθώς η νικήτρια ομάδα του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης,  με εκπροσώπους τη Νικολέτα Πλαστήρα, η οποία παραχώρησε και συνέντευξη σε δημοσιογράφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επιτυχία της ομάδας, και τη Νικόλ Βασιλοπούλου κλήθηκαν στη στρογγυλή τράπεζα να εκφωνήσουν το δεύτερο Success Story μετά από αυτό της ομάδας της Αλβανίας, παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Εσωτερική Αγορά, κ. Thierry Bretonκαι του Βέλγου Πρωθυπουργού, κ. Petra de Sutter. Η εν λόγω εκδήλωση αφορούσε πέρα από τις πολιτικές τοποθετήσεις των δύο παραπάνω αξιωματούχων μία συνεδρία για την ψηφιακή εκπαίδευση και τις ψηφιακές δεξιότητες και μία δεύτερη για την ψηφιακή επιχειρηματικότητα και την επαγγελματική εξέλιξη, με τον συντονισμό της κας Renate Nikolay, Διευθύντριας της DG CNECT. Οι μαθήτριες συγκίνησαν και εντυπωσίασαν με τις ιστορίες ενασχόλησής τους με τις τεχνολογίες που αφηγήθηκαν αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα και τα συγχαρητήρια όλων των παρευρισκομένων. Ενέπνευσαν και εμπνεύστηκαν από προσωπικότητες, όπως η κα Caecilia BonefeldDahl, Διευθύντρια του Digital Europe, η οποία καθήλωσε το κοινό με τα λόγια καρδιάς που μοιράστηκε για τα κλειδιά της δικής της άκρως επιτυχημένης πορείας που συνοψίστηκαν όλα σε δύο φράσεις: Kindness” & “Never give up”!!

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην κα Ειρήνη Συμεωνίδου και τον κ. Tommasso Dalla Vecchia, ως διοργανωτές της όλης δράσης του EU Code WeekCeremony Awardκαι σε όλους τους παραπάνω εκλεκτούς και διακεκριμένους ανθρώπους που συνάντησε η ομάδα μας στο ταξίδι στις Βρυξέλλες  γιατην εμπειρία ζωής που προσέφεραν σε αυτήν!!!

Και μια ευχή στις εμπνευσμένες μαθήτριές μας:

Νικόλ, Νικολέτα και Ιωάννα είστε μια πραγματικήΈμπνευση για Όλες και Όλους μας : «Work hard, takechances, never give upBreak the Circle and Go forit!!!»

Υπεύθυνη καθηγήτρια & Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης: Αναστασία Ψαλλίδα

Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Δράσεων: Ιωάννα Κόντου-Φουντά

Σύνδεσμος με τη βιντεοσκόπηση της Τελετής Απονομής: https://drive.google.com/file/d/1YZKq98Ptr2FUdlxJZp8e94uiYFnJdG_U/view?usp=sharing