Αθλητισμός, Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

9η Πανελλήνια-Ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού στο Γυμνάσιο-Λύκειο του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης γιόρτασε την Παρασκευή 30/09/22 την 9η Πανελλήνια-Ευρωπαϊκή ημέρα σχολικού αθλητισμού. Με σύνθημα «Άθληση κάθε μέρα, Υγεία μια Ζωή» και έχοντας σαν στόχο να υπογραμμίσουμε την ωφελιμότητα της άσκησης τόσο στην σωματική όσο και την πνευματική και ψυχική υγεία, ενεργοποιούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες μας σε μια ημέρα γιορτής του αθλητισμού.
Δράσεις όπως πρωταθλήματα μπάσκετ, βόλεϊ, τέννις, ποδοσφαίρου, σκάκι, έδωσαν την ευκαιρία όχι μόνο άσκησης των μαθητών αλλά και συνεργασίας τους με τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ανέλαβαν ρόλο διαιτητών.
Παράλληλα, έγινε επιμορφωτικό σεμινάριο στους μαθητές γυμνασίου και λυκείου από εξειδικευμένους φορείς Πρώτων Βοηθειών, καθώς η γνώση υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αθλητική δράση.
Μέσα από μία εορταστική ατμόσφαιρα γεμάτη ενθουσιασμό, χαρά και συνεργατικότητα το μήνυμα της «Δια Βίου άσκησης» μεταφέρθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης με τον καλύτερο τρόπο.