Εξαιρετική παρουσία και πρόκριση στον ΤΕΛΙΚΟ για την ομάδα των Διττών Λόγωντου Λυκείου της Ρητορικής του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στους Περιφερειακούς Αγώνες Επιχειρηματολογίας Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Κεντρικής Μακεδονίας.
Στις 28 Μαρτίου 2026 η ομάδα των Διττών Λόγων του σχολείου μας συμμετείχε στην Α΄ Φάσης των 1ων Περιφερειακών Αγώνων Επιχειρηματολογίας ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. , όπου προκρίθηκε με εξαιρετική εμφάνιση στον ΤΕΛΙΚΟ που θα συντελεστεί το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 στο Σχολικό Συγκρότημα του 2ου ΓΕΛ Σταυρούπολης και του 2ου Γυμνασίου Σταυρούπολης.
Θερμά συγχαρητήρια προς όλους τους διακριθέντες μαθητές του σχολείου μας!
Οι Αγώνες Επιχειρηματολογίας συνιστούν μια σύνθετη και πολυεπίπεδη παιδαγωγική πρακτική, η οποία συμβάλλει ουσιωδώς στην καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, της συνεργατικότητας και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μαθητών. Μέσω του τεκμηριωμένου διαλόγου και της εις βάθος προσέγγισης ποικίλων θεματικών πεδίων, οι συμμετέχοντες καλλιεργούν λόγο δομημένο, συνεκτικό και δημιουργικό. Εν κατακλείδι, η εν λόγω πρακτική προάγει τις αρχές του δημοκρατικού διαλόγου, συμβάλλοντας καθοριστικά τόσο στη διαμόρφωση ενεργών και συνειδητοποιημένων πολιτών.
Στην ομάδα των Διττών Λόγων συμμετέχουν οι μαθητές:
Βασιλοπούλου Νικολέττα
Καραμυτιλιός Ορέστης
Χαρίση Θεοδώρα
Κόκκορης Χαράλαμπος
Τάντση Ναυσικά
Αργυρίου Δήμητρα
Παπαδόπουλος Όμηρος
Συντονισμός και Προετοιμασία
Υπεύθυνος Ρητορικών Ομάδων Λυκείου & Γυμνασίου:
Κουκαρούδης Αλέξανδρος
Ομάδα προετοιμασίας:
Σιόγκα Παναγιώτα
Ιατρούδης Πασχάλης
Ψυχογιού Έλενα
Πετρόπουλος Θεόδωρος
Αμπατζή Αλίκη
Μανακίδης Χρήστος
Κουκαρούδης Αλέξανδρος




Screenshot