Γυμνάσιο - Λύκειο, Τα Νέα μας

Μαθαίνουμε Πρώτες Βοήθειες – Σώζουμε Ζωές!

Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στο πλαίσιο της 12ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο της 12ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Αθλητισμού 2025, οι μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα εξαιρετικά σημαντικό βιωματικό εργαστήριο αφιερωμένο στις Πρώτες Βοήθειες.

Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο “Αγάπη” Βασιλικής Κόμνου, που ιδρύθηκε από την κα. Ελένη Τσώνη στη μνήμη της κόρης της, Βασιλικής, με στόχο τη διάδοση της γνώσης και της πρόληψης που σώζει ζωές.


Τι έμαθαν οι μαθητές

Μέσα από πρακτικές δραστηριότητες και επίδειξη από την ομάδα εθελοντών, οι μαθητές μας εξοικειώθηκαν με βασικές δεξιότητες Πρώτων Βοηθειών, μαθαίνοντας:

  • πώς να αναγνωρίζουν έγκαιρα την καρδιακή ανακοπή,

  • πώς να εφαρμόζουν σωστά ΚΑΡΠΑ (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση),

  • πώς να χρησιμοποιούν απινιδωτή, τον οποίο διαθέτει και το σχολείο μας,

  • πώς να καλούν σωστά ασθενοφόρο, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες,

  • πώς να εκτελούν χειρισμό Heimlich σε περίπτωση πνιγμονής από ξένο σώμα.


Η αξία της γνώσης και της ετοιμότητας

Η δράση αυτή υπενθύμισε σε όλους ότι η γνώση, η ψυχραιμία και η σωστή αντίδραση σε κρίσιμες στιγμές μπορούν να σώσουν ζωές. Η εκπαίδευση στις Πρώτες Βοήθειες αποτελεί ουσιαστικό βήμα προς τη δημιουργία μιας υπεύθυνης και ευαισθητοποιημένης σχολικής κοινότητας.


Ευχαριστίες

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην κα. Ελένη Τσώνη και την ομάδα εθελοντών του Συλλόγου “Αγάπη” Βασιλικής Κόμνου για την πολύτιμη συμβολή τους και για τη διάδοση γνώσεων που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.