Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ
ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της εφαρμογής προγράμματος για την ενεργό πολιτειότητα και την εκπαίδευση του πολίτη συμμετείχε στην Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου, που διοργανώθηκε την Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 στο Δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη.

Βασικοί στόχοι της δράσης ήταν η ενίσχυση της συμμετοχικότητας και η ενημέρωση και εξοικείωση των μαθητών/τριών με τη λειτουργία και τον τρόπο λήψης αποφάσεων σε επίπεδο Τοπικής αυτοδιοίκησης.

Οι μαθητές ανέλαβαν τον ρόλο του δημοτικού συμβούλου και συζήτησαν για θέματα κοινωνικά και περιβαλλοντικά, δρώντας εντός ενός πλαισίου που διέπεται από τις αρχές της ευγενούς άμιλλας και του γόνιμου διαλόγου.

Στις εργασίες του συνεδρίου απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Μιχάλης Γεράνης και η Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών, κα. Σακαλή Ευαγγελία. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στην Αντιδήμαρχο Παιδείας, κα Ελένη Γιαννούδη, στους Αντιδημάρχους Καθαριότητας, κα Βίβιαν Λιόλιου και κ. Ιωάννη Καρτάλη και στην Αντιδήμαρχο Νεολαίας, κα. Σοφία Σαουρίδου.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Βασιλική Κοντογώγου