Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

Τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, φωτεινά παραδείγματα για όλους μας!

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ»

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, οι μαθητές της Α΄ Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης παρευρέθηκαν τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».

Ειδικότερα, οι μαθητές μας παρακολούθησαν την εκδήλωση, όπου συμμετείχε o Σύλλογος Συνδρόμου DOWN Ελλάδος με τη θεατρική του ομάδα, καθώς και το Κέντρο Ειδικής Αγωγής με παραδοσιακούς χορούς, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς.

Σκοπός της εκδήλωσης αποτέλεσε η ευαισθητοποίηση σύνολης της εκπαιδευτικής κοινότητας επί του εθελοντισμού και των ζητημάτων που ανακύπτουν περί ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στον χώρο της εκπαίδευσης μέσα από την καταπολέμηση των στερεοτυπικών αντιλήψεων και προκαταλήψεων.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα προβλήματα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία, να αλληλεπιδράσουν μαζί τους και, παράλληλα, να καλλιεργήσουν αισθήματα ενσυναίσθησης δια μέσου της βιωματικής συμμετοχής. Ακόμη, αντιλήφθηκαν έμπρακτα τον αγώνα που δίνουν οι συνάνθρωποί μας σε καθημερινή βάση, καθιστώντας επιτακτικό το αίτημα για την απόλυτη και υποδειγματική ένταξή τους στην κοινωνία.

Θα θέλαμε πραγματικά να εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας σε όλους όσοι συμμετείχαν ενεργά στην οργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης. Οι μαθητές του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης μέσω της συγκεκριμένης δράσης έστειλαν ηχηρά μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης για μια κοινωνία, όπου θα παρέχονται ίσες ευκαιρίες διαβίωσης και συμμετοχής σε όλους τους πολίτες.

Τμήμα Εθελοντισμού και Αλληλεγγύης Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης
Υπεύθυνοι συνοδοί καθηγητές: κ. Αθανασάκη Σουζάνα, κ. Ιατρούδης Πασχάλης, κ. Τσακαλίδης Παύλος