Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός: Εβδομάδα Open Day Α.Ε.Ι

Στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΣΕΠ) όλοι οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του σχολείου μας συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δρασεις στο Α.Π.Θ. , στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού για τις δράσεις της Εβδομάδος του Open Day Α.Ε.Ι. που οργανώθηκε από το υπεύθυνο τμήμα Σ.Ε.Π. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα:
1) Οι μαθητές μας τη Δευτέρα 13/5 επισκέφτηκαν το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ενημερώθηκαν για τα προγράμματα σπουδών και τις εργασιακές προοπτικές του τμήματος Μηχανικών πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων. Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Ηλιούδης Χρήστος, ο οποίος είναι καθηγητής του τμήματος και μας προσέφερε μία διεξοδική και ουσιαστική παρουσίαση του τμήματος.

2) Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού μας υποδέχτηκε την Τρίτη 14/5 παρουσιάζοντας λεπτομερώς στους μαθητές μας τη Σχολή Μηχανικών του Εμπορικού Ναυτικού. Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής της Σχολής Μηχανικών και Ηλ. Μηχανικός κ. Υάκινθος Χαράλαμπος , ο Αναπληρωτής Διευθυντής Μηχ. Μηχανικός κ. Κουντουράς Δημήτριος και η Εργαστηριακό Συνεργάτης με ειδικότητα Πληροφορικής η κ. Βασιλειάδου Μαρία.

3)Την Τετάρτη 15/5 οι μαθητές μας επισκέφτηκαν το τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης όπου έλαβαν πληροφορίες για το τμήμα και τις προοπτικές του από την κ. Αντιγόνη Σαρακινιώτη , η οποία είναι επίκουρη καθηγήτρια του τμήματος και από τον αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος κ. Φούκα Βασίλειο.

Όλες οι παρουσιάσεις ήταν άκρως επιτυχημένες, καθώς οι μαθητές του Γυμνασίου μας αποκόμισαν σημαντικές πληροφορίες, έκαναν διάλογο και δέχτηκαν ουσιαστικά ερεθίσματα για της μελλοντικές τους επαγγελματικές επιλογές.

Ευχαριστούμε πολύ τους εισηγητές για την άριστη συνεργασία, καθώς και τον Υπεύθυνο Σ.Ε.Π. της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης κ. Τσαπουρνά Κωνσταντίνο για την οργάνωση του Open Day Α.Ε.Ι. που έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να συμμετέχουν σε τόσο εποικοδομητικές και ουσιαστικές εισηγήσεις.

Υπεύθυνοι Σ.Ε.Π.
Κουκαρούδης Αλέξανδρος
Ψυχογιού Έλενα

Υπεύθυνοι Οργάνωσης Δράσεων
Κουκαρούδης Αλέξανδρος
Ψυχογιού Έλενα

Συνοδοί καθηγητές
Χαλκιάς Ορέστης, Τσιόκας Δημήτριος, Μίχος Νικόλαος, Καραγιώργος Φώτιος, Καραμανλίδου Ιωάννα, Σάρρη Μαρία, Φλώρος Βασίλειος.