Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Τα Νέα μας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «GRUEN GOETHE»

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο πρόγραμμα του Goethe με τίτλο: «Gruen Goethe» και στόχο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη μέσα από την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας.

Στο πλαίσιο αυτό ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας υλοποιούν μια σειρά από δράσεις για την ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που άπτονται της κλιματικής αλλαγής και των προβλημάτων που αυτή επιφέρει, ώστε να συμβάλλουν αυτενεργώντας στην επίλυσή τους με βιώσιμες προτάσεις, ως ενεργοί παγκόσμιοι πολίτες.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές εργάστηκαν για τη δημιουργία λογότυπου που αναδεικνύει το εν λόγω πρόγραμμα του Goethe και στη συνέχεια δημιούργησαν μια σειρά από χριστουγεννιάτικες κατασκευές, αφήνοντας το οικολογικό τους αποτύπωμα με την κατασκευή χριστουγεννιάτικου δέντρου από βιώσιμα και ανακυκλώσιμα υλικά και αξιοποιώντας την εφευρετικότητα και δημιουργικότητά τους.

Στο εν λόγω καλλιτεχνικό έργο χρησιμοποιήθηκαν υλικά, όπως αυγοθήκες, κόλλα από αλεύρι, κάψουλες καφέ και χαρτί υγείας. Οι μαθητές και μαθήτριες καθοδηγήθηκαν από τον Υπεύθυνο του Τμήματος Περιβαντολογικής Εκπαίδευσης, κ. Νικόλαο Μίχο, τον καθηγητή κ. Οδυσσέα Τάσιου και την Υπεύθυνη καθηγήτρια του προγράμματος, κα Ειρήνη Χωλίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας θα πραγματοποιήσουν «πράσινο» πρότζεκτ με θέμα τη Βιωσιμότητα στους τομείς κατοικία και ενέργεια, διατροφή και βιώσιμη μόδα.

Τέλος, με αφορμή το συγκεκριμένο πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε και εισήγηση στους μαθητές και μαθήτριες αναφορικά με τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης από την Υπεύθυνη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του σχολείου, κα Αναστασία Ψαλλίδα, προκειμένου να υπάρξει κατανόηση της έννοιας της Βιωσιμότητας και Αειφορίας για επίτευξη ενεργής κινητοποίησης αυτών για επίτευξη των 17 Στόχων για ένα βιώσιμο μέλλον, καθώς το σχολείο μας αποτελεί μέλος των Συνδεδεμένων Σχολείων ASPnet UNESCO και Πρεσβευτή των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Υπεύθυνη Καθηγήτρια Προγράμματος και Καθηγήτρια Γερμανικής Γλώσσας: Ειρήνη Χωλίδου