Γυμνάσιο - Λύκειο, Δράσεις, Εθελοντισμός, Τα Νέα μας

Συμμετοχή του ΟΜΙΛΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την UNESCO με έδρα το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης στο φεστιβάλ εθελοντισμού “Connected We Stand”

Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022 ο Όμιλος Θεσσαλονίκης για την UNESCO, ο οποίος εδρεύει στο Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στο πολυθεματικό φεστιβάλ εθελοντισμού για νέους και νέες, Connected We Stand 2022, έχοντας τη δυνατότητα να προβάλλει τις πολυσχιδείς δράσεις του σε 5 άξονες: τέχνες και πολιτισμό, αθλητισμό και ποιότητα ζωής, εθελοντισμό και αλληλεγγύη, πράσινη ανάπτυξη και κοινωνική επιχειρηματικότητα και περιβάλλον.
Το περίπτερο του Ομίλου Θεσσαλονίκης για την UNESCO επισκέφθηκαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κ. Ζέρβας, καθώς και η Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κα Σ. Βούλτεψη, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το έργο του Ομίλου μέσα από το πλούσιο έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό του, αναφορικά με τις δράσεις για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ο.Η.Ε.
Το εν λόγω φεστιβάλ πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά και για πρώτη φορά φιλοξενήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από τους ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ, Actionaid, Infinity Greece, ESN Thessaloniki, ΕΨΥΚΑ, ΧΑΝΘ, AddArt, δίνοντας ζωή στην κοινωνία των πολιτών και γιορτάζοντας αξίες όπως ο εθελοντισμός, η προσφορά και η Ειρήνη. Σκοπός του είναι η ευαισθητοποίηση και η ενεργή συμμετοχή των νέων. Απώτεροι στόχοι του φεστιβάλ η διασύνδεση με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών, οργανισμούς και ομάδες που καθημερινά δημιουργούν πραγματικό έργο, αλλά και η ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως σημείου αναφοράς για όλους τους νέους και νέες των Βαλκανίων, η καλλιέργεια περιβαλλοντικής και κοινωνικής συνείδησης, η προβολή πολιτιστικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων καθώς και η ενίσχυση του εθελοντισμού και του αισθήματος του Ευρωπαίου Πολίτη. Το φεστιβάλ πλαισιώθηκε και από συναυλίες, ζωντανή μουσική, χορευτικά, εργαστήρια ενηλίκων, εκθέσεις, dialogue & panel discussions.
Πολλές ευχαριστίες στους διοργανωτές, στους συμμετέχοντες και τον κόσμο που στήριξε την πρωτοβουλία αυτή αφήνοντας ένα μοναδικό κοινωνικό, περιβαλλοντικό και πολιτιστικό αποτύπωμα στην πόλη μας!