Γυμνάσιο - Λύκειο, Τα Νέα μας

Συμμετοχή του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στην Τελετή Έναρξης του 4ου Συμποσίου Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους 2023


https://youtu.be/8ikTBd_9gwc

#HCoT #culture

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην Τελετή Έναρξης του 4ου Συμποσίου Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους 2023, το οποίο διοργανώθηκε από τον Ελληνικό Πολιτιστικό και Εκπαιδευτικό Όμιλο για την UNESCO με την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, του Περιφερειακού Κέντρου Ενημέρωσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, της Έδρας UNESCO Διαπολιτισμικής Πολιτικής για μια Δραστήρια και Αλληλέγγυα Ιθαγένεια του Πανεπιστημίου Μακεδονία και υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Στο Συμπόσιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 26 – 30 Απριλίου 2023, στην Αρχαία Ολυμπία με τη συμμετοχή 350 μαθητών/τριων από 13 χώρες, τιμώμενη χώρα ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Το Συμπόσιο έφερε τον τίτλο «Raising Awareness in a digital age» και αφιερώθηκε στη διάδοση της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς μέσω των διαθέσιμων ψηφιακών εργαλείων.

Το σχολείο μας είχε την τιμή να συμμετέχει στην τελετή έναρξης του Συμποσίου με τους μαθητές Μουράτη Κωνσταντίνο και Ευαγγελίδη Βαγγέλη, ερμηνεύοντας το τραγούδι “Watch my Dance”, υπό την καθοδήγηση του καθηγητή μουσικής του σχολείου μας κ. Τάσιου Οδυσσέα.

Ευχαριστούμε την ομάδα χορού “Dance Athens” που πλαισίωσε με την χορογραφία της τους μαθητές μας, καθώς και τον κ. Παπαλυμπέρη Βασίλη, Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου, για την τιμή που μας έκανε να συμμετέχουμε και φέτος!