Γυμνάσιο - Λύκειο, Τα Νέα μας

Συμμετοχή του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στο ACMUN

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης συμμετείχε πρόγραμμα ACMUN. Από τις 16 ως τις 18 Φεβρουαρίου επτά μαθήτριες από την τρίτη Γυμνασίου και το Λύκειο εκπροσώπησαν τις Φιλιππίνες και το Ιράκ ως διπλωμάτες τους.

Συμμετέχοντας σε επιτροπές συζήτησης όπως αυτή του αφοπλισμού και της διεθνούς ασφάλειας, της πολιτικής, και της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων μεταξύ άλλων, κλήθηκαν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα των χωρών τους και να προτείνουν λύσεις σε μία σειρά σύγχρονων αλλά και διαχρονικών προβλημάτων παγκόσμιας σημασίας. Με γλώσσα εργασιών την Αγγλική το συνέδριο αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους μαθητές να καλλιεργήσουν τη χρήση της Αγγλικής γλώσσας, τις ερευνητικές τους δεξιότητες, καθώς και την επιχειρηματολογία και τη ρητορική τους δεινότητα. Τέλος τα παιδιά που συμμετέχουν, ερευνούν και ενημερώνονται για ζητήματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος τα οποία διαφορετικά θα τους ήταν άγνωστα, αλλά και γίνονται γνώστες των διαδικασιών και των πρωτοκόλλων που διέπουν τον Ο.Η.Ε.

Μαθήτριες που συμμετείχαν στο συνέδριο: Αναστασιάδου Εβελίνα, Δαλαρή Ελένη, Καμαδή Στέλλα, Καρασαρίδου Άννα- Μαρία, Παπαδοπούλου Δήμητρα, Παπαδοπούλου Σοφία, Τσαλκιτζή Κατερίνα

Υπεύθυνος καθηγητής: Δούναβης Παναγιώτης ΠΕ06