Γυμνάσιο - Λύκειο, Εκδηλώσεις, Τα Νέα μας

Συμμετοχή του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης στο 1ο Φεστιβάλ STEAM NOESIS

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης συνεπές στο σύγχρονο εκπαιδευτικό του έργο συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ STEAM “ NOESIS STEAM land 2023” που διοργανώθηκε την Κυριακή 24/9 στο NOESIS.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τόσο φορείς εκπαίδευσης STEM όσο και εκπαιδευτήρια της Θεσσαλονίκης, από τα οποία το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης ξεχώρισε με την παρουσία του ειδικά κατά την διάρκεια του Workshop που διοργάνωσε.

Στο τρίωρο του Workshop εκατοντάδες μαθητές συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία και ο ενθουσιασμός τους ήταν τόσο μεγάλος που κράτησαν το αμφιθέατρο ασφυκτικά γεμάτο μέχρι το τέλος της διαδικασίας. Στην παρουσίαση των πειραμάτων κατά τη διάρκεια του Workshop συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες μας από το Γυμνάσιο και το Λύκειο και παρουσίασαν μαζί με τους καθηγητές τους πειράματα – εφαρμογές της χημείας και της φυσικής.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Καθηγητή Φυσικής του Κολλεγίου μας, Νικόλαο Μίχο, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν οι Χημικοί Δημήτριος Σιάπκας, Βασίλειος Φλώρος, Σταμπουλή Όλγα, η Μαθηματικός Δέσποινα Μαυρίδου και ο καθηγητής Μουσικής Οδυσσέας Τάσιου.