Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο STEAMLAND του ΝΟΗΣΙΣ, προσφέροντας μια πλούσια εμπειρία στους επισκέπτες.
Ξεκινήσαμε με την παρουσίαση των εργασιών των μαθητών μας σχετικά με την τεχνολογία της μουσικής, συνδυάζοντας με αυτόν τον τρόπο την επιστήμη και την τέχνη. Επιπλέον, εκθέσαμε τα μονοθέσια που δημιουργήσαμε για τον παγκόσμιο διαγωνισμό F1 in Schools, αναδεικνύοντας τη μηχανική και την καινοτομία.
Τέλος, ως μέλος του Δικτύου Συνεργαζόμενων σχολείων ASPnet UNEACO, μοιραστήκαμε τις δράσεις μας που αφορούν τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.
Στο workshop, που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, πραγματοποίησαμε πειράματα φυσικής και χημείας με απλά υλικά σε μορφή επίδειξης. Όλα τα πειράματα πραγματοποιήθηκαν από τους μαθητές υπό την επίβλεψη των καθηγητών τους, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία μάθησης και ανακάλυψης. Μετά το πέρας της επίδειξης οι μικρή επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να πειραματιστούν και αυτοί επαναλαμβάνοντας τα πειράματα μόνοι τους.
Στο τέλος, οι μαθητές μας καθοδήγησαν τους μικρούς επισκέπτες στη δημιουργία μιας κούπας του Πυθαγόρα, χρησιμοποιώντας υλικά που παρείχαμε. Έτσι, όλοι έφυγαν με ένα αναμνηστικό από εμάς.
Υπεύθυνοι καθηγητές:
- Μίχος Νικόλαος (πειράματα φυσικής)
- Βασίλης Φλώρος και Δημήτρης Σιάπκας (πειράματα χημείας)
- Οδυσσέας Τάσιου (μουσική τεχνολογία)
STEAM: Science (Επιστήμη), Technology (Τεχνολογία), Engineering (Μηχανική), Art (Τέχνη), Mathematics (Μαθηματικά)
Η συμμετοχή μας στο STEAMLAND αποτέλεσε μια πολύτιμη εμπειρία, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα και τη συνεργασία μεταξύ των μαθητών και των καθηγητών μας.