Γυμνάσιο - Λύκειο, Τα Νέα μας

Συμμετοχή στην εκδήλωση με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη – “AI- Talks: Ευκαιρίες και προκλήσεις” του ΝΟΗΣΙΣ

Μαθητές και μαθήτριες του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν και να συμμετάσχουν ενεργά στην πρώτη συζήτηση της σειράς εκδηλώσεων “AI-Talks”, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων λειτουργίας του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.

Η εκδήλωση, με θέμα τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις της τεχνητής νοημοσύνης, ξεκίνησε με μια ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, και του διακεκριμένου επιστήμονα, κ. Γιάννη Ασσαέλ.

Οι ομιλητές ανέλυσαν σημαντικά θέματα, όπως η κατανόηση της Τεχνητής Νοημοσύνης και του Generative AI, τα πρώτα βήματα για την εκμάθησή τους, η τρέχουσα κατάσταση και οι μελλοντικοί στόχοι της Ελλάδας στον τομέα αυτό.

Η εκδήλωση κορυφώθηκε με τα εγκαίνια της έκθεσης του ΕΚΕΤΑ-ΙΠΤΗΛ με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη: Συνθετικό Περιεχόμενο και Νέες Προκλήσεις», όπου παρουσιάστηκαν αποτελέσματα από πέντε ερευνητικά έργα: AI4Media, MedDMO, vera.ai, Artcast4D και MAMMOth.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να εξερευνήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και να κατανοήσουν τη συμβολή της στην καθημερινότητά μας και στις διάφορες επιστημονικές και επαγγελματικές πτυχές.